Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

5 kihagyhatatlan kirándulóhely a varázslatos Káli-medencében

A Káli-medence, vagy régies nevén Kállai-medence a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Zánkánál kezdődik és Balatonrendes, illetve Ábrahámhegy közelében az Orsi-hegy határolja a másik oldalról. Egy igazán varázslatos régiója az országnak, különleges hangulatú, érintetlen, lágy dombokkal színezett vidékein igazi kincsekre lelhet az ember, a Balaton a háttérben pedig csak a hab a tortán. Most ennek a vidéknek gyűjtöttük össze a szerintünk leginkább különleges meseszép látnivalóit, amik csupán egy karnyújtásnyira vannak szállodánktól. Ez a vidék télen nyugodt, csendes, tavasszal ébred, nyáron nyüzsgő, de igazán ősszel él, ezért tökéletes célpontja egy őszi kirándulásnak. 

5 kihagyhatatlan kirándulóhely a varázslatos Káli-medencében

#1: Emberi komédia szoborcsoport, Kővágóörs

Az Emberi komédia nevű érdekes szoborcsoport valósággal őrt áll az idilli szépségű Káli-medence kellős közepén. Egy igazi ikonikus hely, amit nem ritkán láthatunk utazós magazinokban, könyvekben, amikor a Káli-medencét ábrázolják, nem véletlenül kezdtünk mi is rögtön ezzel. Ha a Káli-medence látványosságairól van szó, akkor Veszprémi Imre acélból és mészkőből készült szoborcsoportja tényleg nem maradhat ki! Emberszerű, 2-3 méteres figurák, amik legjobban valamiféle poszt-apokaliptikus őrszemekre emlékeztetnek. Érdekesség, hogy a szoborcsoport a Szörnyek évadja, az Égi bárány és az Életünket és vérünket című filmjeiben is látható. Így, ha ide ellátogatnak, akkor azt is mondhatják, hogy egy igazi forgatási helyszínen jártak, hiszen így is van!

 

#2: Szentbékkállai-kőtenger

Egy igazán különleges természeti látnivalóval is találkozhat a Káli-medencében barangolva. Ugyanis a Pannon-tenger üledékéből felszínre került hatalmas, furcsa formájú hatalmas köveket találhatunk Szentbékkálla határában. Olyan ez a vidék, mintha egy óriás játszótere lett volna, lélegzetelállító látvány tényleg, némelyik kő akkora, mint egy kisebb ház.

 

Fedezze fel Ön is a Káli-medence legjelentősebb geológiai értékét idén ősszel, kérjen ajánlatot és foglaljon szobát nálunk az alábbi gomb segítségével!

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

#3: Velétei palotarom, Szentbékkálla

Szentbékkállát nemcsak a fent bemutatott kőtenger miatt érdeme meglátogatni, habár már az is megér egy utazást, van itt még más látnivaló is, nevezetesen a Velétei palotarom, ami egy 14. századi a veszprémi püspök által építettet csodálatos palota romja. A helyi mondák III. Endre király egyik feleségének vadászkastélyaként is említik. Különlegessége, hogy nem egyházi célokat szolgált maga az épület, ami ritka a balatoni kincsek között. 

 

#4: Dörgicsei templomromok

Dörgicsét a legtöbben talán a levenduláról ismerik, de a romantikus kisváros jóval több látnivalót tartogat ennél az év minden napján, hiszen három Árpád-kori templomrom is van itt. Mind a 3 igen különleges, körbe lengi a kultúra, és a történelem misztikus hangulata. Ráadásul a romok környékén kiépített pihenőhely várja a kirándulókat. A templomok név szerint: Alsódörgicsei (Boldogasszony dörgicsei) templom, Felsődörgicsei (Szent Péter-dörgicsei) templom, Kisdörgicsei (Kisfalud-dörgicsei) templomrom.

 

#5: Pálos kolostor, Salföld

A kőkúti pálos kolostor egy középkori pálos kolostor romja, a mai Salföld falu határában, igazán izgalmas, és érdekes kirándulóhely, amit nemcsak hazánk, hanem az egész Kárpát-medence legszebb kolostorromjaként tartanak számon. Az egykor világkorát élő pálos szerzetesek menedékét sokáig az erdő rejtette el. A kolostor valószínűleg a török megszállásban esett áldozatul, noha ekkorra már magától is düledeztek a falai. Ha szeretnének valami igazán különlegeset felfedezni, akkor ne hagyják ki! Foglaljanak szobát hozzánk, az alábbi gomb megnyomásával!
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

Bár az esküvő szezont nyáron jegyezzük, nemcsak ebben az évszakban lehet esküvőket tartani. Gondoljon csak bele, milyen csodálatosan mutatna a hófehérre varázsolt háttér egy esküvői kompozícióhoz....

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976