Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

A bakonyi gasztronómia különlegességei- fedezzük fel a tájegység hagyományos ízeit

Mikor szállodánkról tartunk bemutatást, szinte minden alkalommal kiemeljük, hogy a Bakony lábánál fekszik. Ez nem csak azzal az előnnyel kecsegteti vendégeinket, hogy olyan különleges helyet fedezhetnek fel itt megszállva, mint a Bakonyi Gyilkos tó, hanem a vidék különlegesen mennyi ízeit, gasztronómiai különlegességeit is felfedezetik. Éttermünkben végig kóstolhatja Ön is a legkülönlegesebb bakonyi ételeket!

A bakonyi gasztronómia különlegességei- fedezzük fel a tájegység hagyományos ízeit

Milyen a bakonyi gasztronómia?

Rengeteget beszélünk a bakonyi gasztronómiáról. Tudni szeretnéd, hogy miért? Mert nagyon különleges! A kellemes borok mellett ínycsiklandó éttermekkel is találkozhat, amennyiben erre járva, betér egy étterembe. Mi jó szívvel ajánljuk a Kristály Hotelben található éttermet, amit nemcsak a vendégeink vehetnek igénybe. Napi menükkel, négycsillagos ételekkel, helyi alapanyagokból készült finomságokkal, süteményekkel, és terasz résszel várjuk Önt is szeretettel! Étlapunka, amin megjelennek a helyi konyha különleges alapanyagai, ételeit ITT találja. A bakonyi gasztronómia két fő legjellegzetesebb alapanyaga a gomba és a hagyma, amit mi is a közeli helyekről szerzünk be, és több fogás elkészítésekor is felhasználunk. 

 

Mit jelent az, hogy bakonyi módra?

Közkedvelt kifejezés a környéken, ha erre jár, több helyen is olvashatja, vagy hallhatja, hogy az étel bakonyi módra készült! Már árultunk el néhány kulisszatitkot a bakonyi konyhával kapcsolatban, így lehet egy sejtése, hogy mit jelenthet a kifejezés. A Bakony egy nagyon izgalmas vidék, a hegyes, dombos tájak szinte csalogatnak egy kiadós kirándulásra, és ha már ott van egy kis gomba vadászatra (persze csak okosan, és bevizsgálva!). A „bakonyi módra” kifejezés sem másra utal, ha valahol ezt olvassa, hallja, biztos lehet benne, hogy a készítők valamilyen formában csempésztek egy kis zamatos gombát a tányérra. Az étlapunkon több bakonyi módra készült ételt is találhat, és természetesen a környék legjobb borai sem maradhatnak el!

 

Milyenek a bakonyi borok?

Minden tájegységnek, így a Bakonynak is megvannak a jellemző borai. Vendégeink nagy örömére a bakonyi borvidékhez tartozik nemcsak a legendás Badacsony, a Balatonfüred-Csopak, hanem az egész a Balaton-felvidék és a Balaton-melléke is. Így aztán mindenki kedvére válogathat, hogy milyen mennyi bor kerüljön a poharába, mert van választék bőven. Olaszrizling, Szürkebarát, Chardonnay? Válassza Ön is az ízlésének, és aktuális hangulatának legjobban tetsző zamatos bort, mert a környék teli-tele van jobbnál jobb borászatokkal.

 

A Bakony ízei étterünkben

Éttermünkben is nagy hangsúlyt fektettünk a hagyományokra, és a minőségre, ezért itt is meg lehet kóstolni a hagyományos bakonyi ízeket, fogásokat. Természetesen az alapanyagokat igyekszünk a környék termelőitől beszerezni, hogy ne csak mondjuk, hogy bakonyiak az ételeke, hanem valóban azok is legyenek! Étlapunk emiatt pedig szezonálisan változni is szokott, hiszen nem minden évszakban tudunk ugyanazokhoz az alapanyagokhoz hozzájutni, de minden évszakban találhatnak bakonyi fogásokat az étlapunkon. Természetesen helyi borokból sincsen hiány. Látogassanak el hozzánk akár csak egy vacsora erejéig, vagy több napra egy teljes feltöltődésre. Étlapunkat itt találják, szobát pedig a lentebb található gomb segítségével tudnak foglalni!  

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!


 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976