Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

A betyárok nyomában: 5 különleges bakonyi kirándulóhely

Ön tudta, hogy a Bakony az egyik legnagyobb területű hegységünk? Egy 7 Budapestet is magába foglaló kanyargó dombokkal teletűzdelt vidéken pedig már igazán akadhat egy-egy igazán különleges látnivaló, nem igaz? Ami azt illeti, a Bakony tele van csodaszép helyekkel, amiket érdemes felfedezni. Alábbi cikkünkben be is mutatunk 5 nagyon különleges bakonyi kirándulóhelyet.

A betyárok nyomában: 5 különleges bakonyi kirándulóhely

Hubertlaki-tó a Bakony Gyilkos tava

Sokan nem tudják, de nemcsak az elcsatolt területeken, hanem bizony a mostani határokon belül is van gyilkos tó, mégpedig a Bakonyban. A Hubertlaki-tó nagyon különleges látványvilággal rendelkezik, nem véletlen hogy olyan sokan felkeresik ezt a helyet. Ugyan eredetileg vaditatónak készült ez a tó, de ma már igazi turistalátványosság, de kétség kívül nem akkora, mint az erdélyi nagytestvére. A különlegessége, hogy vízének tükrét meg-megtörik a tóból kiálló halott fák csonkjai. A Bakonybél-Pápa között futó úton kell elindulni. Külön tanösvény is van, a Hubertlaki tanösvény felfedezése csodás program bármelyik tavaszi, nyári, vagy őszi napon is, de télen is különleges a látvány, azoknak, akik bírják a hideget.

Foglalj helyet a Bakony legjobb szállásán az ajkai négycsillagos Krstály Hotelben és fedezd fel a Bakony összes csodaszép helyét!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

Római Fürdő a Bakonyban

Minden nemzet nyoma megtalálható a Bakonyban? Mi mondtuk, hogy különleges! Bakonynána, vagy Jásd felől kell indulni, ha fel szeretnéd fedezni ezt a különleges helyet, ami ráadásként az Országos Kéktúra mentén található. A Gaja patak völgyében kialakult mesebeli szurdokvölgy látványa fogja Önt fogadni, amennyiben erre veszi az irányt, és egy vízesésbe zúdul le a végén. A nevét onnan kapta, hogy a leírások alapján már a római korban is létezett. Ami még egy lapáttal rátesz a szépségén túl a népszerűségéhez, az a könnyen megközelíthetősége, ez egy igazán nem nehéz terep, így gyerekekkel is könnyedén teljesíthető.

 

Bakonybéli Szentkút

Szent hely is van a Bakonyban, tényleg szinte mindenféle különleges hely fellelhető itt. Ez a hely az igen népszerű Bakonybél környékén található, egy zarándokút része. Itt nemcsak egy forrás fogadja a kirándulókat, hanem egy bájos kápolna képe is. Egy igazi idilli része ez a Bakonynak.

 

Úrkúti Őskarszt a Bakonyban

A Csárda-hegyi tanösvényen egy igazi geológiai csoda található. A Csárda-hegy „Jurassic Parkja"-ja képpen is szokták emlegetni, mély gödrök, töbrök, mészkúpok, dzsungelszerű, párás erdő, sziklaformációk, mesterséges lépcsők- látványos, évmilliók során létrejött csodás látványvilág fogadja itt Önöket. Az ösvény 1-1,5 óra alatt bejárható, közben azonban mindenki úgy érezheti magát, mintha egy teljesen más világban kalandozna. 

 

Odvaskői-barlang a Bakony legkülönlegesebb helye

Ha valaki a Bakonyban szeretne kirándulni, akkor az Odvaskői-barlang kihagyhatatlan! Geológiai és történelmi szempontból is érdemes róla beszélni, meg persze megnézni is. Már I. István idejében is létezett, sőt hivatalos helyeken is említést tettek róla, de amiért igazán említésre szorul az az, hogy a híres neves bakonyi betyárok is ide menekültek üldözőik elől. Maga a barlang 28 méter hosszú, 8-10 méter széles, és 3-4 méteres belmagassággal rendelkezik, impozáns látvány.
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

5 érv a bakonyi kirándulások mellett

5 érv a bakonyi kirándulások mellett

Magyarország leggyönyörűbb erdeitől a misztikus-vallásos emlékeken át a sportolási, lovaglási lehetőségekig annyi minden vár a Bakonyban, hogy itt soha nem unatkozhatsz. Évszaktól és időjárástól...

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976