Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

5 ok, amiért a Balaton-felvidék a legtökéletesebb téli úti cél 2022-ben

Hazánk egyik legmesésebb, legcsodásabb látványvilággal, legkülönlegesebb gasztronómiával, és megannyi ilyen-olyan kinccsel rendelkező vidéke a Balaton-felvidéke, aminek mára már egyáltalán nem a Balatonban való fürdőzés a legnagyobb vonzereje. Hogy érdemes-e tenni egy kirándulást itt idén télen? Érdemesebb, mint valaha!

5 ok, amiért a Balaton-felvidék a legtökéletesebb téli úti cél 2022-ben

#1. A Balaton-felvidék igazi arca 

A Balaton-felvidék egy nagyon különleges hely, ahol egyesül a tóparti élmény, és a lankás-dimbes-dombos hangulat varázsa. Azonban nyáron, amikor mindenki a Balaton partjára utazik egy kis felfrissülés reményében, a nagya forgalom miatt nem biztos, hogy ez a szép hely a legigazibb arát mutatja. De télen, amikor lecsendesül minden, a természet is ruháját ledobva, elszenderül egy kicsit, a nyaralók kacaja más vidékeken hallatszik mód van arra, hogy Ön is felfedezze a Balaton-felvidék igazi báját. A Tanúhegyek őrizte táj minden kincsét, és egy kicsit együtt lélegezzen a tájjal.

 

Fedezze fel hazánk egyik legmesésebb vidékét, foglaljon szobát a Balaton-felvidék kellős közepén, a négycsillagos Kristály Hotelben az alábbi gomb segítségével!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

#2. Túrázás a Balaton-felvidéken

Mint írtuk, nagyon sok látnivaló van ezen a területen: várromok, omladozó idilli templomok, kápolnák, kilátók gyülekeznek a lankákon. Ezek pedig télen is különleges élménnyel várják Önt is. Sokak szerint télen is a Balaton-felvidék, és egész Magyarország egyik kuriózuma, a monoszlói Hegyestű. Csodálatos látvány, ahogyan az egykori vulkán kőzetét ellepi a hó. A bazaltoszlopokat egy kis fehérség fedi. Ráadásul egy téli túrázáshoz sem lehetne jobb helyet találni, hiszen számos túraútvonal található itt. A természet egy teljesen más arcát mutatja be ezekben a téli hónapokban, mint más évszakokban, és ez az arca is csodálatos! De a Csobáncon, vagy a Badacsonyban is érdemes túrázni.

 

#3. A Balaton-felvidék idilli, romos templomai

Már az előző pontban is említést tettünk egy kicsit a Balaton-felvidék templomairól, kápolnáiról, hiszen ezek is nagyon romantikus látványt nyújtanak a téli Balaton-felvidéki mesevilágban. A sok-sok kissé romos, de annál romantikusabb épületet felfedezve tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha egy mesébe csöppentünk volna, már éppen csak a tündérek hiányoznak. Különösképpen ajánljuk a szállodánk közelében található Dörgicsei Templomromot. 

 

#4. A legromantikusabb Balatoni panoráma

Higgye el, ilyenkor egy olyan idilli, mesés arcát mutatja a Balaton-felvidéke, amit Önnek is mindenképpen látnia kell! A fentebb említett hegyestűről például az egész Káli-medencét belátni, de a Szigligeti Vár is mesés panorámával fogadja a látogatókat.

 

#5. A Balaton-felvidék Gasztronómiája

Arról is esett már szó, hogy ennek a vidéknek különleges a gasztronómiája, is, ami nem véletlen: a természet megannyi csodával látja el az itt élőket, elég csak a kacskaringó szőlőültetvényekre gondolni. Nincs is jobb téli program, mint egy pohár mennyei felvidéki bort kortyolgatva a táj szépségében elmerülni. Négycsillagos szállodánk étterme is négycsillagos, ahol mindenkit szeretettel várunk egy falatnyi és kortyi Balaton-felvidéki ízre. Főként helyi alapanyaok felhasználásával a helyi konyha különlegeseit készítjük el, amit helyi borokkal kísérve tálalunk.

 

Fedezze fel hazánk egyik legmesésebb vidékét, és legyen részese egy teljes kikapcsolódásnak, foglaljon szobát a Balaton-felvidék kellős közepén, a négycsillagos Kristály Hotelben az alábbi gomb segítségével!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976