Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Balatonfüred 5 legkülönlegesebb helye, amit Önnek is látnia kell

Balatonfüred varázslatos, a magyar tenger menti települések egyik legfelkapottabbika. Mivel éppen szállodánktól csupán egy karnyújtásra található, gondoltuk indítjuk úgy a 2022-es nyári szezont, hogy bemutatjuk a legkülönlegesebb balatonfüredi látnivalókat. A strandolás mellett érdemes a városban is tenni egy sétát, és útba is ejteni ezeket a mesés helyeket.

Balatonfüred 5 legkülönlegesebb helye, amit Önnek is látnia kell

Halász és Révész szobra Balatonfüreden

Ha Füredről beszélünk, akkor annak, aki járt már ott biztosan először a Halász és Révész szobra jut majd eszébe háttérben a balatonfüredi kikötővel és az egész Balatonnal, ami csodás pompájában tükröződik a naplementében is! A halász és a résvész olyan két ősi Balatoni foglalkozás, amit itt, Balatonfüreden is nagy számban űztek. Éppen ennek állítottak emléket 1937-ben Pásztor János szobraival. Ha vissza szeretne még térni ide, akkor nem kell mást tennie, mint megsimogatnia a szobrok csizmáját, ugyanis a legenda szerint, aki ezt teszi, biztosan visszatér még ide. 

 

Vörös templom Balatonfüreden

Balatonfüred egyik jelképe a Vörös templom, amit sok helyi piros templom néven emleget csak, tisztességes neve a emlegetett római katolikus Krisztus-Király templom. A belvárosban található, így könynedén megközelíthető, és ami azt illeti, könnyen rá is lehet lelni, ugyanis valósággal a város fölé magasodik. Permi vöröskő borításával, 35 méter magas tornyaival Önt is el fogja varázsolni

 

Jókai kilátó Balatonfüreden

Maga Jókai Mór is rajongott Balatonfüredért, ha kerül-fordul a városban, biztosan több erre utaló emlékkel, nyommal is találkozhat. A csodás panorámával váró balatonfüredi kilátó is róla lett elnevezve. Nemcsak egész Füred, hanem a teljes Tihanyi-félsziget is látható innen. Jelzett turistaút visz fel a kilátóhoz a 317 méter magas Tamás-hegyre. Az út során tanösvény, és kényelmes padok fogadják a látogatókat.

 

Jókai villa Balatonfüreden

Ha már Jókainál járunk, akkor szintén kihagyhatatlan látnivaló, a hajdani villája, ahol nagyon sok nyarat töltött el irodalmunk egyik legnagyobbika. Még a magyar irodalom egyik leghíresebb regénye „Az arany ember” című mű is itt született. Egykoron Jókai Mór Laborfalvi Róza színésznő a Honvéd utca 1. szám alatt lévő házban kapcsolódott ki. Az épület 1954 óta múzeumként funkcionál, Jókaiék eredeti bútorai, relikviái is megtekinthetőek itt.

 

Szénsavas források Balatonfüreden

Balatonfüred híres a szénsavas forrásairól, miért ne fedezné fel Ön is a szénsavas vizet adó csodás forrásokat egy nagy séta alkalmával? Több helyen is meg lehet kóstolni azt a vizet, amit régen kúraként írtak fel egészségügyi problémákra. széndioxid kitörést kimutatni. Leginkább szív- és érrendszeri betegségek gyógyítására használták a füredi gyógyvizet, de gyomorhurut, epe- és bélbántalmak, cukorbaj ellen is alkalmazták ivókúraként. A füredi savanyúvizet a Tagore sétányon található kútnál is megkóstolhatja, de a város több pontján találhat ilyen helyeket, az egyik legismertebb a Kossuth Lajos forrás a Gyógy téren. Itt egy 12 oszlopból álló Kossuth Lajos-ivócsarnok is épült, amit szintén nem szabad kihagyni.

 

Fedezze fel a Balaton legnépszerűbb városát, Balatonfüredet, és szálljon meg nálunk! Foglaljon szobát a négycsillagos Kristály Hotelbe az alábbi gomb segítségével!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976