Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

3 különleges balatoni bor, 3 különleges balatoni boros élmény 2022-re

A Balaton és annak a környéke egy igen különleges szeletkéje hazánknak, ahova nemcsak a nyári szikrázó napsütésben érdemes elutazni, hanem az év minden napján. A strandokon túl megannyi kulturális lehetőség, sportolási lehetőség és gasztronómiai élmény várja az ide érkezőket. A Balatoni borrégió messzi földön híres, most ennek apropóján 3 különleges boros élményt mutatunk be, amit akár tavasszal, ősszel, vagy télen is ki lehet próbálni a nyári szezonon túl is.

3 különleges balatoni bor, 3 különleges balatoni boros élmény 2022-re

Balatoni borok mamutfenyők árnyékában

A Balaton környékén rengeteg különleges hely van, ami nemcsak a Balaton kékje miatt vonzza a látogatókat.  Egy ilyen több, mint különleges hely a Folly Arborétum, ahol a csodaszép növények mellett, borászat, szuper játszótér, és étterem is található, nem is akármilyen kilátással. Mintegy 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje várja itt a vendégeket. Egy csodaszép édenkert Badacsonyörsön, ami éppen a Balaton hullámzó habjai felett ékeskedik. A kilátóból olyan panorámát lehet megcsodálni, amit biztosan sokáig emlegetni fog Ön is. A fenyők mellett egy kisebb területen bortermesztés is folyik már generációk óta, így az étteremben remek borokat lehet kóstolni, miközben gyönyörködik a mesés panorámában, és megpihen egy fenyő árnyékában. Ráadásul a legkisebbekre is gondoltak, mert nagyon jól felszerelt játszótérrel és házi szörpökkel várják őket.

 

Káptalantóti élmények a Sabar Borházban

"Itt, Sabaron találtam meg azt a nyugalmat, amire a szívem mélyén mindig is vágytam. Ezt az érzést szeretném átadni azoknak, akik eljönnek hozzánk, és leülnek velünk az öreg diófa alá." – írja Ádám Gábor a honlapukon. Ennél több magyarázat nem is kell ahhoz, hogy miért is kell erre a különleges balatoni helyre ellátogatni, és megkóstolni a helynél kicsivel sem kevésbé különleges balatoni borokat. A Sabar Kóstolóteraszan ülve egy finom borral a kezünkben, valósággal körbeölelnek minket a Balaton-felvidék hegyei, köztük van a névadó Sabar-hegy is. Nemcsak a borok finomak, hanem az atmoszféra is nagyon különleges, a bőrén érezheti az egész Balaton-felvidékének a varázsát.

 

Az ország legkisebb borvidékén, a Somlón készül a Királyok bora

A Nagy-Somlói borvidéke nemcsak arról híres, hogy ez hazánk legkisebb területű történelmi borvidéke, hanem arról is, hogy itt készül a királyok bora. Gondolta volna, hogy Mátyás király maga is Somlói szőlészet tulajdonos volt? Mi ez, ha nem egy tökéletesen jó ok arra, hogy Ön is megkóstolja az itt készült mennyei nedűt, amit egyébként Európa szerte a nászéjszakák boraként tartanak számon? Annak idején azt tartották, hogy az itteni borok elfogyasztása után fiút fognak nemzeni, ezért előszeretettel fogyasztottak Somlói borokat a nászéjszakán az uralkodóházakban. Szállodánk éttermében más helyi fogás, gasztronómiai specialitás kíséretében kóstolhatják meg a legjobb Somlói borokat!

 

Szeretne egy különleges balatoni boros, gasztronómiai élmény részese lenni? Foglaljon szobát a Kristály Hotelben, és élvezze éttermünk, valamint a környék borászatainak legjobb borait és ételeit!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!


 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976