Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

4 ok, amiért jobb élmény ajándékozni, mint tárgyakat

Napjainkban egyre népszerűbbek, az úgynevezett élményajándékok, amiknek lényege, hogy nem egy tárgyat adunk az ajándékozott félnek, hanem egy olyan különleges élményt, amire remélhetőleg még sokáig emlékezni fog, ahelyett, hogy porosodna a polcon valami. Több kutatás is kimutatta, hogy sokkal nagyobb boldogságot tud okozni egy belépő egy vidámparkba, egy közös vacsora, vagy bármi más élmény, mint akár egy nagyértékű ajándéktárgy, még akkor is, ha köze nem került annyiba. Nézzünk 4 konkrét okot, amiért jobban teszi, ha idén Ön is valamilyen élménnyel lepi meg szeretteit!

4 ok, amiért jobb élmény ajándékozni, mint tárgyakat

Boldogság és izgalom a tetőfokon az élményajándékokkal 

Valljuk be, mielőtt megkapunk egy ajándékot, egy kicsit azért izgulunk, eltölt minket a kíváncsiság érzése: vajon mit rejthet a szépen becsomagolt csomag? Amennyiben tárgyat kapunk, amint kinyitjuk, meglátjuk az ajándékot, ez az izgalom el is múlik, de az élményajándéknál nincs ez így. Az izgalom a tetőfokára hág, ugyanis, amint meglátunk egy wellness ajándékkupont, valamilyen belépőjegyet, vouchert, éttermi vacsora meghívót, még nem tudunk mindet, sőt, még csak most kell elkezdeni igazán izgulni… A tanulmányok kimutatták: ha élményt kapunk ajándékba, akkor a boldogság, mint érzés tovább elhúzódik, a várakozás teljes időszakát kitölti. A várakozás kulcsfontosságú része az egész ajándékozási folyamatnak, egy élmény esetében pedig ez jóval hosszabb. Egy tanulmány azt is kimutatta, hogy az élményajándék után is sokkal boldogabbak az emberek, mintha egy tárgyat kaptak volna. Tehát nemcsak a várakozás okozza a boldogságdömpinget. 

 

Az élményajándék tovább tart

Tegyünk egy próbát, próbálja meg felidézni, hogy mit kapott tavaly karácsonyra, nem kell sokévre visszamenőleg, elég a tavalyi! Mennyi időt vett igénybe, sikerült mindenre emlékeznie? Meglepődnénk, ugyanis a kutatások azt, mutatták ki, hogy ezekre többnyire nem sokáig emlékszünk. De az olyan élményekre, mint egy közös nyaralás, állatkert látogatás, színház, vagy koncert, bármikor visszatudunk emlékezni. Tehát nem csak a boldogság és az izgalom tart tovább, hanem az emlék, és ezzel együtt a hatása is. A dolgok elhalványulnak, de az élmények és az emlékek idővel csak édesebbé válnak.

 

Az élményajándék nem okoz nagy fejtörést

Ön is gyakran küzd azzal, hogy nem tudja, mivel lepje meg szeretteit? Úgy érzi, mindenük megvan, amire csak szükségük van, már nehezére esik olyan dolgot kitalálni, ami nemcsak felesleges költés? Egy újabb ékszer, parfüm, „porfogónak jó lesz” dísztárgy, kozmetikai ajándékcsomag, amiből még biztosan van egy-kettő a szekrény mélyén, csokoládé válogatás, amit úgy is csak szétosztogat a vendégek között vagy valamilyen olyan élmény, amiből egyszerűn nem lehet sok? Az a jó az élményekkel, hogy szinte lehetetlen mellé nyúlni, újra elmenni egy gyertyafényes vacsorára, kipróbálni valamilyen extrém sprortot, vagy még egy wellness hétvége nem lehet felesleges, de még egy váza, még egy kozmetikum igen! 

 

Az élményajándék a kapcsolatnak is jót tesz

Remélhetőleg mindannyiunknak vannak emlékei a szeretteivel töltött nyaralásról, amikor a kandallók körül énekeltünk és játszunk, közösen étkeztünk és ajándékokat cseréltünk. De mi történik akkor, ha az ünnepi társasági jóindulat unalmas, régi munkarutinokká és fakó kis beszélgetésekké fakul? Az biztos, hogy a karácsony és a születésnapi ünnepségek hoztak néhány csillogó kütyüt az életedbe, de az élmények átadásával és átvételével szinte mindig meghosszabbítható, sőt felturbózható a kapcsolata azokkal, akik elkísérnek az említett kalandokra. Az ünnepek körül kapott tárgyi ajándékok többsége többnyire csak azoknak hasznos, akik az adott ajándékot kapják. Ezek nagyrészt magányosak, míg a legtöbb élmény, különösen, ha gondosan választják ki őket, nemcsak megosztható, hanem ténylegesen maximalizálható is, ha másokkal megtapasztalják.

 

Ajándékozzon idén Ön is élményt szeretteinek! Mit szól egy pihenéssel, és különleges programokkal teletűzdelt wellness hétvégéhez a Balaton-felvidéken? Tekintse meg különleges ajánlatainkat ITT, vagy foglaljon szobát a lenti gomb segítségével!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!


 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

A legjobb augusztusi programok a Balatonnál

A legjobb augusztusi programok a Balatonnál

Elérkezett a nyár utolsó hónapja, augusztusra lapoztuk a naptárainkat, ezzel pedig egy furcsa elmúlásnak nevezett érzés is elfoghat minket. Akárhogyan is, a nyár egy különleges évszak, a szabadság, az...

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.