Rendezvény ajánlatkérés
Logo
en hu de
kep

Tanuljunk Bill Gatestől és Steve Jobstól: így tehető emlékezetessé a konferencia előadás

Aki ebben a világban mozog, az évente több tíz konferencia előadást hallgat meg, sőt van, aki akár egy hónapon belül is. Mégis csak a csekély részükre emlékezik. Miért? Nap, mint nap információk tömkelege ér el minket, aminek nehéz lenne még feldolgozni is a teljes részét, nem hogy emlékezni is rá. Mégis vannak olyan előadók, mint Bill Gates, vagy éppen Steve Jobs, akiknek az előadására mindenki felkapja a fejét, és még hosszú idők múlva is emlegeti. Tanuljon tőlük egy két figyelemfelkeltő trükköt a következő konferencia beszédéhez, vagy bármilyen más előadásához!

Tanuljunk Bill Gatestől és Steve Jobstól: így tehető emlékezetessé a konferencia előadás

Trükkök konferencia beszédhez: dematerizáció

Nagyon emlékezetes volt, amikor Bill Gates TED-előadást tartott arról, hogyan segít alapítványa a malária elleni küzdelemben. Először azt magyarázta, hogy a betegség szúnyogcsípésekkel terjed. Majd a közönség meglepetésére kinyitottak egy konzervet, és egy raj szúnyogot engedett el a bemutatóteremben. Kis szünet után hozzátették, hogy ezek a szúnyogok nem fertőzőek, de a közönség figyelmét mindenképpen lekötötték. Persze Önnek nem kell ilyen drasztikus lépéseket tennie, de a munkájából mutathat néhány példát, amik hasonló hatást érhetnek el.

 

Trükkök konferencia beszédhez: kérdések

Hogyan érje el, hogy a hallgatóság véletlenül se gondoljon arra, hogy unatkozzon? Kérdezzen tőlük! Amikor feltesz egy kérdést, a hallgatók kénytelenek gondolkodni a válaszon, és így újra Önre összpontosítanak. Ez a kérdés lehet egy szavazás, ahol mindenki kézfelemeléssel szavaz. De az is lehet, hogy szónoki kérdés, amelyre nem vár tényleges választ. Már maga a kérdés is arra készteti a hallgatókat, hogy gondolkodjanak el a témáról, és fejben megalkossák a választ. A kérdés feladása után ne felejtsen el egy rövid szünetet tartani, hogy a hallgatóknak legyen ideje gondolkodni.

Kérdés ötletek a konferencia beszédhez:

  • Ki ismeri ezt a technikát?
  • Ki tagja az XYZ csoportnak?
  •  Találd ki, mi történt ezután?

 

Trükkök konferencia beszédhez: viccmesélés

A nevetés egy nagyon erős eszköz, ami képes valóságos hegyeket megmozgatni a konferenciákon is. Sajnos sok esetben nem azokra az előadásokra figyelünk fel, vagy jegyezzük meg, amik a legjobb adatokat, mérőszámokat tartalmazzák, vagy legértékesebb információkat, hanem amik olyan folyamatokat indítanak el bennünk, mint a nevetés.  A jó viccnek nincs univerzális receptje, a színpadi vicc elmondásához bátorság kell. Valamennyire nyugodtnak kell lennie a nyilvános beszéddel. Ha ez még nem így van, kezdje más elemekkel, hogy emlékezetessé tegye konferencia előadását.

 

Trükkök konferencia beszédhez: analógiák

Az analógia olyasmit használ, ami ismerős a hallgató számára, hogy megmagyarázzon valamit, amit nehéz megérteni. A tudományban az analógiák nagyon hatékony eszközt jelenthetnek egy összetett téma megmagyarázására, amelyet nehéz elképzelni a hallgató által ismert és könnyen észlelhető analóg fogalmak használatával. Példaként lehet említeni, hogy Albert Einstein speciális relativitáselméletének magyarázatára tökéletes analógia, amikor két ember egy mozgó vonatot figyel meg.

 

A tökéletes konferencai helyszínt keresi? Kérjen egyedi ajánlatot a négycsillagos Kristály Hotelbe és élvezze exkluzív szolgáltatásainkat!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976