Rendezvény ajánlatkérés
Logo
en hu de
kep

16 esküvői etikett szabály, amit jobb betartani

A modern lagzikra már nem alkalmazható elavult irányelvek, és az fiatal párok által kitalált saját „újítások” között nem lehet megtalálni azt az arany középutat, amely mindenki számára tökéletes lenne. De azért van néhány szabály, amit érdemes leszögezni, akár menyasszonyként, vőlegényként vagy vendégként érkezel az esküvőre.

16 esküvői etikett szabály, amit jobb betartani

Ezeket az etikett hibákat ne kövesse el!

 

Menyasszonyként/Vőlegényként: 

1. Ne hívjon meg valakit a leány-, legénybúcsúra, vagy eljegyzési ceremóniára ha nem tervezi meghívni őket az esküvőre! Hiszen nagy valószínűséggel megsértené azt a vendéget, akit a partira ugyan elhív, de a nagy napra már nem.

 

2. Sose hívja meg a vendégeit üzenetben, vagy valamilyen közösségi médián keresztül! Apróságnak tűnhet, de érdemes betartani. 

 

3. Azoknak a vendégeknek is küldjön meghívót, akik nem tudnak ott lenni az esküvőn Igen, akkor is, ha már tájékoztattták Önt erről. Valakiket nem meghívni olyannak tűnhet, mintha már nem látná őket szívesen, pedig természetesen nem erről van szó. 

 

4. Ha tudja, hogy még kit szeretne magával hozni a vendéged, akkor az ő nevét is tüntesse fel a meghívón! Ezzel tudathatja velük, hogy ők is szívesen vannak látva.

 

5. Ajánljon fel ételt azoknak is, akik nem vendégként vannak jelen! Legyen szó itt az esküvőszervezőről, a zenekarról, vagy bárkiről, aki egész nap keményén dolgozik Önért. A plusz létszámot pedig előre egyeztesse az éteremmel.

 

6. Ha valaki küld Önnek valamilyen ajándékot, akkor Ön küldjön vissza egy köszönőkártyát! Nem számít milyen ajándékról van szó, egy „köszönöm” sosem árthat.

 

“Moden ékszerdoboz egy ugrásra a nyüzsgő Balaton parttól: a Bakony lábánál rejtőző Kristály Hotelben éppen olyan lesz a nagy napotok, amilyennek megálmodtátok. A Kristály-völgy ékét remek adottságainak és letisztult eleganciájának köszönhetően olyan köntösbe öltöztethetitek, amilyet csak elképzeltetek. A stresszmentes szervezés érdekében változatos csomagokat kínálnak a jegyespároknak, de a legegyedibb kéréseknek is teret adnak, hogy különleges és felejthetetlen legyen az esküvőtök.”

- Esküvő Classic, 2019. 4. szám

 

Tartsa Ön is itt a Nagy Napját, álomszerű környezetben, vegye fel a kpcsolatot szállodánkkal az alábbi űrlap segítségével!

 

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

 

Vendégként:

1. Ha nem biztos abban, hogy ott tud-e lenni az esküvőn, vagy úgy érzi még szüksége van egy kis időre, mielőtt pontos választ tudna adni, akkor ezt beszélje meg a párral! Egy üres „igen, ott ottleszek” egyszerűbbnek tűnhet, de később problémákat okozhat a párnak, ha esetleg mégis közbe jön valami.

 

2. Ha kap egy plusz meghívót, a válaszában írja meg annak a nevét is, akit magával szeretne vinni! Így a pár rá tudja majd írni őt is a vendégek listájára és az ültetőkártyára.

 

3. Igyekezzen minél hamarabb válaszolni a meghívóra! A késedelmes válasz bizony komoly fejfájást okozhat a jegyeseknek.

 

4. Ha a meghívó megemlíti, hogy ez egy „csak felnőttek” esküvő, akkor ne kérdezze meg, hogy magával viheti-e a gyerekeit! Ha viszont nem biztos benne, hogy gyerekek is mehetnek-e, akkor udvariasan kérdezzen rá.

 

5. Ha a plusz meghívóján megnevezték azt a személy, akit magával vihet, de ő valamiért nem ér rá, ne vigyen valaki mást helyette, anélkül, hogy értesítené erről a párt! Az esküvőre csak azok vannak meghívva, akiknek a neve szerepel a meghívón.

 

6. Időben érkezzen az esküvőre! Ez csak szimpla udvariasság.

 

7. Ne hagyja ki a szertartást! Persze mindenki szívesen megy a lakodalomba, de a jelenléte a boldogító igen kimondásánál sokkal fontosabb.

 

8. Némítsa le a telefonját, vagy kapcsolja ki! Nehogy a mobilja csörgése vagy esetleges értesítések hangja megzavarja az esküvőt. 

 

9. Ne viseljen fehér ruhát (kivéve, ha megkérték rá, ez főleg tengerparti esküvőknél szokás)! Hiszen a fehér a menyasszony ruhájának színe, számára van lefoglalva.

 

10. Ne igyon túl sokat! Persze érezze jól magát, és mulasson az ifjú párral, de ne rendezzen jelenetet, és bizonyosodjon meg arról, hogy a lagzi végén biztonságban haza tud jutni, ha a szállás eseteg nem helyben van, habár a szállodánkban tartott esküvők esetében ezzel nincsen probléma!

 


 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976