Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Fesztiválozás másként: Különleges Kapolcsi fesztiválok 2022 nyarán

Sokunknak még a szőr is feláll a hátán, ha meghallja a szót: fesztivál, persze azt is tudjuk, hogy sokan rajonganak ezért a műfajért is. Azonban aki ismeri Kapolcs bájos kis községét, annak minden bizonnyal egy másodpercig sem jut eszébe üvöltöző hangfalakra, hangos elektromos zenére, szemétre, bődületes erezd el a hajam féle fesztiválozásra gondolni. Inkább valami sokkal meghittebb, különlegesebb, amolyan Kapolcshoz illő életérzésre kell gondolni, ahol gyerekprogramok, és művészeti események is helyet kapnak.

Fesztiválozás másként: Különleges Kapolcsi fesztiválok 2022 nyarán

Kapolcs a különleges programok gyűjtőhelye

Nem gondolnánk, hogy bárki számára is ismeretlenül hangzani a szó: Kapolcs, de azért egy-két mondat erejéig bemutatnánk. Kapolcs község Veszprém megyében, a Tapolcai járásban található, nem is annyira messze a Balaton partjától. Már az is sokat elmond a picurka kis településről, hogy tájvédelmi körzetben található, az pedig még többet, hogy az Eger-patak völgyében, amit a kapolcsiak a régi magyar szóval csak Sédnek neveztek. Még egy olyan legenda is tartozik a településhez, hogy a falu felett található, magasba emelkedő Királykő szikla fölötti területen egykoron Attila egyik vára állhatott. De annyi szent, hogy Kapolcs közelében volt a Budát és az Adriai-tengert összekötő Via Magna a Római korban, tehát a községnek valóban régi múltja lehet. Magát a települést írásosan 1092-es keltezésű pannonhalmi apátsági levélben említik, de sokak szerint már az őskorban is laktak itt. Hát nem különlegese hely, Kapolcs? „Kapolcs a jó ízű falu, ahova hazaérsz”

 

Különleges kapolcsi fesztiválok: Művészetek Völgye Fesztivál

2022. július 22-31. között kerül idén megrendezésre a legendás Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál. És higgyék el nekünk, hogy itt tényleg olyan más még a levegő is….hogy akár még egy valóságos csoda is életre kelhet. Idén harmincadik alkalommal kerül megrendezésre az ország első, és egyben legnagyobb kaliberű, legszínvonalasabb őszművészeti fesztiválja. Nemcsak koncertek lesznek, bár lesznek azok is, ráadásul nem is akármilyenek, hanem színházi előadások, irodalmi estek, közösségkovácsoló feladatok, interaktív játékok, és más mesés gyermekprogramok. Mesés környezetben szuper programok, és semmihez sem fogható hangulat- ez vár mindenkire a Művészetek Völgye Fesztiválon. Fellép a Bagossy Brothers Company, a Bohemian Betyars és az Esti Kornél, itt ünnepli 30. születésnapját a Parno Graszt, de a programfelhozatalnak ez csak egy apró hányada, ennyi napba még sok-sok jó muzsikaszó, és más program belefér…

 

Különleges kapolcsi fesztiválok: Bondoró Utcaszínház Fesztivál

A 2022. június 10-12. között megrendezésre kerülő kapolcsi fesztiválnak már a neve is különleges, nemhogy a programja! Kapolcs utcáira erre a néhány napra olyan nemzetközi kavalkádot varázsolnak a szervezők, ami biztosan téged is el fog varázsolni, és fejedet kapkodva kell majd ámulnod és bámulnod a fellépőkön. Egyébként ez Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiválja, de annál különlegesebb. Mire számíthat, aki ellátogat Kapolcsra a három nap valamelyikén? Önfeledt karneváli hangulatra! De nem ám akármilyenre: gólyalábasok, marinoett előadások, újcirkuszi produkciók, artisták és óriásbábok lepik el az utcákat. Lesznek koncertek, vásárok is. 

 

Ha úgy gondolja, hogy szeretne részese lenni valamelyik, vagy esetleg mindkettő kapolcsi forgatagnak, akkor várjuk Kapolcs mellett található szállodánkban! 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976