Rendezvény ajánlatkérés
Logo
en hu de
kep

Biztonságos esküvő a koronavírus járvány idején: 5 kreatív ötlet

Bár jelenleg csak nagyon korlátozott körülmények között lehet kimondani a boldogító igent, mi reménykedünk benne, hogy hamarosan igazi esküvőt is lehet szervezni, lagzival, és násznéppel. Ehhez pedig mutatunk is 5 nagyon kreatív ötletet, amik segítenek betartani a szükséges járvány miatti intézkedéseket az esküvőkön, de emelik is az esemény fényét.

Biztonságos esküvő a koronavírus járvány idején: 5 kreatív ötlet

#1. Meghívó és egy kis plusz

A vendégek számára egy esküvő a meghívó kézhezvételekor kezdődik, ekkor kezdik el a szervezést, mit vegyenek fel, milyen legyen a hajuk, kell-e új cipő, milyen ajándékot vegyenek, és sorolhatnánk. Már ebben az előkészületi szakaszban célszerű felhívni a figyelmüket a biztonsági előírásokra. Ugyanúgy, ahogy az esküvő menetrendjét lehet csatolni a meghívóhoz, egy koronavírus tájékoztatót is. Egy baráti tájékoztatót, hogy miket kell betartani mindenki érdekében (viselni maszkot, csökkenteni az érintkezések számát, távolságot tartani). Ezt is ugyanolyan virágos grafikába lehet csomagolni, mint a meghívót, így egyáltalán nem fog rosszul mutatni. Ezt a tájékoztatót nagyobb méretben egy táblára is ki lehet helyezni a bejárathoz.

 

#2. Szalagok kicsit máshogy

Az esküvőkön egyáltalán nem idegenek az ilyen-olyan szalagok, virágokkal, vagy anélkül. Miért ne lehetne ezeket kicsit máshogyan felhasználni a koronavírus idején, mondjuk arra, hogy segítsen megjelölni azt, hogy melyik vendég, mennyire tart a szociális érintkezésektől? Egyszerűen csak szerezzen be színes szalagokat 3 különböző színben, ezeket vágja el, ha szeretné díszítse, és helyezze el a bejáratnál, akár egy kosárban, akár felakasztva. A vendégek pedig a megérkezéskor választhatnak e 3 közül:

  • tartom a távolságot
  • szívesen beszélgetek, de nem szeretnék testi kontaktust
  • bátran megölelhetsz, és pacsizhatunk is

Így könnyen el lehet kerülni a kellemetlen öleléseket, és a félreértéseket, miközben mindenki biztonságban érezheti magát!

 

#3. Maszkok köszönőajándékként

Szinte hagyomány, hogy az ifjú pár egy kis aprósággal lepi meg a vendégeket, kifejezve köszönetüket, amiért velük ünnepeltek a nagy napjukon. Rendszerint valamiféle apróságot szoktak adni, amin a nevük, vagy a dátum szerepel, miért ne lehetne ez egy stílusos maszk? Ha maszkot ad köszönőajándékként, akkor biztos lehet benne, hogy nem fordul elő, hogy valaki azért nem visel maszkot, mert otthon hagyta, és még a képeken is jól fog mutatni. Igazi maradandó emlék.

 

#4: Biztonságos ülésrend az esküvőn

A közösségi távolságtartás szempontjából az ülésrend sem elhanyagolható. Az ülésrendet sosem volt egyszerű összeállítani, most pedig egy fokkal komplikáltabb lett, hiszen a távolságtartásra is figyelnie kell. Ügyeljen arra, hogy csak egy háztartásból érkezők üljenek közel egymáshoz, más esetekben biztosítva legyen a megfelelő távolság, a szertartáson, és a vacsoránál egyaránt!

 

 

#5. Élő közvetítés

Tegye bármilyen biztonságossá is az esküvőjét, azzal számolnia kell, hogy lesznek olyanok, akik a járványra hivatkozva fogják visszamondani a megjelenést, amit sajnos meg kell érteni. Gondoljon rájuk is, és közvetítse élőben a szertartást! Így azok is lélekben ott lehetnek, akik egyéb okokból nem fértek fel a meghívottak listájára! 

 

A tökéletes esküvőhelyszínhez pedig kérjen ajánlatot a Kristály Hotelbe!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.