Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Látnivalók Ajka környékén: 10+1 érv, amiért érdemes nálunk kezdeni az élmények gyűjtését a korlátozások után

Látnivalók Ajkán, 10+1 különleges élmény Ajkán és környékén, amelyek egyértelműen bebizonyítják, hogy nálunk érdemes kezdeni a kijárási korlátozás utáni élményekkel, friss levegővel és mozgással gazdag felüdülést!

Látnivalók Ajka környékén: 10+1 érv, amiért érdemes nálunk kezdeni az élmények gyűjtését a korlátozások után

Látnivalók Ajkán és környékén: “Hol vár állott...” – Kedvenc váraink, a várak szerelmeseinek

Látnivalók Ajkán és környékén: Somlói vár

Látnivalók Ajkán és környékén? A Somlói vár biztosan az elsők között van, ami eszedbe jut. Doba közelében található Somló hegyének XIII. századi, szabálytalan alaprajzú, tornyos-udvaros vára. Nagy része még ma is látható és bújócskázásra teremtett igazi vadregényes környezet veszi körül. Igazi hegymászásban is része lehet annak aki szeretné felfedezni ezt az izgalmas, történelmi jelentőségű gazdag várat. Ha esetleg útközben elfáradnátok megpihenhettek Kinizsi szikláján.

 

Fedezd fel a környék csodáit négycsillagos hotelünkben megszállva! Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha már tudod: a kijárási korlátozás után Ajkán kezded meg az új élmények szerzését!

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

Látnivalók Ajkán és környékén: Kinizsi vár

Ha látnivalók Ajkán és környékén, akkor biztosak lehetünk benne, hogy szemetgyönyörködtető szépségekkel találkozhatunk: úton a vár felé elhaladunk a Kinizsi szikla mellett. A híres bazaltsziklán egy nyereg alakú bemélyedés található. A monda szerint ezen a sziklán pihent meg Kinizsi Pál, amikor az ajándékba kapott várat ment megnézni. Meredek úton elfáradva leült rá és a nehéz súlya alatt behorpadt az. 

 

Látnivalók Ajkán és környékén: Szent István kilátó

A vártól mindössze karnyújtásnyira található, ha szép, tiszta az idő, a kilátóból el lehet látni egészen a Balatonig. Nagyszerű helyet adhat a környezet egy romantikus pikniknek, de egy felejthetetlen lánykérésnek is…

 

Látnivalók Ajkán és környékén: Nagyvázsonyi Kinizsi vár

Ha látnivalók Ajkán és környékén, akkor várakból nincs hiány, igaz? A Balaton-felvidék egyik legjellegzetesebb vára a nagyvázsonyi Kinizsi vár, mely nevét a minden csatáját győztesen megvívó , a törökverő Kinizsi Pálról, Mátyás király legendás hadvezéréről kapta. A dunántúli várak közül az egyik olyan várrom, ami leginkább megmaradt eredeti formájában. Ajánljuk a reneszánsz kor rajongóinak. A vár emlékül szolgál a végvári harcok neves és névtelen hőseinek.

 

Látnivalók Ajkán és környékén: Szigligeti vár

A kalandos történetű vár históriája  a 13. század elején kezdődött. Ha igazi kalandra vágysz, szereted a történelmet, ezt a várat látnod kell! Az utolsó kőből is érződik a történelme…
A vár nyaranta rengeteg kulturális eseménynek is otthont ad.

 

Látnivalók Ajkán és környékén: Veszprémi vár

Veszprém a királynék városa. A vár egy hosszan elnyúló sziklafalra épült, alatta folyik a Séd patak, amely megkerüli a sziklafalakat. A veszprémi vár nem középkori vár, nem egyetlen nagy épület, hanem egy falak közé zárt város.

 

Tűztorony, Galéria, Képtár egykori Várbörtön, Érseki Palota… minden megtalálható egy izagalmas naphoz. Veszprémet látni kell!

 

Nekünk ezek a személyes kedvenceink, de természetesen ezek mellett még nagyon sok vár, kastély található Ajka környékén. Ott van például az ajkai Cservár, a Cseszneki vár,az Erdődy-kastély Dobán, a vadregényes Zichy-kastély Somlószőlősben, Esterházy-kastély Pápán, a városlődi Hölgykő vára, az Iglauer Villa. A legjobbat még nem is mondtuk: ezek mind elérhetőek kerékpárral is!

 

Látnivalók Ajkán és környékén: Túrázás a gyönyörű Bakonyban

Ha látnivalók Ajkán és környékén, akkor a Bakony csodáit kötelező felfedezni! A természet szerelmesei semmiképpen sem hagyhatnak ki egy kiadós túrát a gyönyörű Bakonyban. Ajka közvetlen közelében találhatóak a 20-25 méter magas Padragkúti-sziklák, Sárcsi-kút, Polányi Kálvária, Csurgó kút amelyeket tényleg érdemes megcsodálni.

 

Ha mindez nem lenne elég akkor nem messze fekszik a Káli-medence és a Balaton-felvidék, Művészetek-Völgye, Kapolcs, Tihany, Balatonfüred, Szepezd, Zánka, Badacsony. Még felsorolva is sok, igaz? Mi egyenesen rajongunk ezekért a tájakért!

 

Szállodánk a privát és üzleti rendezvényeknek, esküvőknek is mesebeli otthont ad. Ha egy olyan rendezvény- vagy esküvőhelyszínt keresel, amelynek fényét a környék emeli tovább, a legjobb helyen jársz! A foglalásokat már most is rögzítjük, ugyanakkor érdemes minél hamarabb felvenni velünk a kapcsolatot, hiszen a Covid-19 miatt eltolt rendezvények következtében a 2021-es szezonban már csak korlátozottan van lehetőségünk rendezvényhelyszínt biztosítani!

 

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

 

Látnivalók Ajkán és környékén a kerékpározás szerelmeiseinek is

A kerékpár szerelmeseinek is maximum egy kellemes óra a Balaton. Elötte érdemes megállni az ajkai Bányászati múzeumban, ami a város egyik fő iparának múltját őrzi. 

 

Az igazán bátrak a csörgedező Torna Patak mentén két keréken közelítik meg a Sobri Jóska Kalandparkot, hogy lecsúszhassanak Európa második megazipline pályáján.

 

Kanyarodjunk csak visza a Somló hegyhez, és álljunk meg egy pillanatra! Aki nem csak túrázni szeretne, annak mindenképp ajánljuk a Tornai pincészet borkóstolóját, amihez vezetett múzeumi és pincetúra is jár.

 

Ha még bátor vagy, mielött vissza indulnál a szállodába wellnesselni mindenképp álljatok meg a Cornus Pálinkaház mellett. Itt bepillantást nyerhettek a pálinkafőzés rejtelmeibe és megkóstolhatják a díjnyertes pálinkákat. Mindehhez párosul egy építészeti csoda, maga a hely amit látni kell!

 

Az extrém sport kedvelőire is gondoltak a környéken. Két motorcross pálya is várja a sport szerelmeseit. A Crosspark Ajka, ahol a természetnek hála 50 m-es szintkülönbség is várja helyenként az igazán bátrakat, és a Baumidex magyarbajnoki sportpályája.
 

 

Ha mégis valami másra, egyedire vágynál akkor csak Neked ajánljuk a Halimba Kristály rendhagyó üzemlátogatását, ahol bemutatják az üveggyártás folyamatát. Minden Halimba-Crystal termék hagyományos technikával, üvegfúvó mestereik által készített üvegtermék. Szakembereik magas szintü tudása lehetővé teszi,hogy továbbadjuk ezt a kincset a jövő számára.  A gyárban lehetőség van vásárlásra is.
 

Látnivalók Ajkán és környékén: Pannon Csillagda

Miért rajongunk annyira a látnivalókért Ajkán és környékén? A válasz egyszerű: mert annyi színes, izgalmas lehetőség és program várja az ide látogatókat, hogy biztos lehetsz benne, te is megtalálod a számodra tökéletes elfoglaltságot! Ajkától szintén egy karnyújtásnyira, Bakonybélben található csillagda. Az égbolt szerelmeseinek kifejezetten ajánljuk. Galilei, Newton, Csillagok birodalma, Oázis az Űrben, Obszervatórium, éjszakai csillagvizsgálós, Nap-figyelős programok. Izgalmasan hangzik, ugye? 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

Bár az esküvő szezont nyáron jegyezzük, nemcsak ebben az évszakban lehet esküvőket tartani. Gondoljon csak bele, milyen csodálatosan mutatna a hófehérre varázsolt háttér egy esküvői kompozícióhoz....

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976