Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Ezeket a látnivalókat nem érdemes kihagyni Ajkán

Ajka a Bakony lábánál, a Balatontól, a Balaton-felvidék szépségeitől és Somlótól is csupán egy karnyújtásnyira, a Kristály-völgy ölelésében fekszik. Az aktív és passzív pihenés kedvelői számára is nagyszerű lehetőségeket kínál.
 

Ezeket a látnivalókat nem érdemes kihagyni Ajkán

Látnivalók Ajkán: Ajka kristálymúzeum

Az ajkai üveggyártásnak nagy hagyományai vannak, az ajkai manufaktúrából kikerült egyedi termékek pedig világszerte elismertek, népszerűek. Az üveggyár mellett található múzeum a gyárban készült termékeket, illetve a gyár történetét mutatja be. A látogatók megcsodálhatják a sok év alatt összegyűlt, aprólékosan kidolgozott csodálatos üvegpoharakat, kelyheket, italtartókat és egyéb kiállítási darabokat. 

 

Látnivalók Ajkán: 2. Túrázás a gyönyörű Bakonyban

A természet szerelmesei semmiképpen sem hagyhatnak ki egy kiadós túrát a gyönyörű Bakonyban.  Ajka közvetlen közelében találhatóak a 20-25 méter magas Padragkúti sziklák, amelyeket érdemes megcsodálni. Ajka közvetlen közelében fekszik a Káli-medence és a Balaton-felvidék is. Mi egyenesen rajongunk ezekért a tájakért! Fedezze fel Ön is a Balaton északi partjának szépségeit wellness hotelünkben megszállva, szobafoglalásért kattintson az alábbi gombra!

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

 

Látnivalók Ajkán: 3. Bányászati Múzeum

Az 1965-ben megnyitott múzeum igazi különlegessége, hogy ez Magyarország első szabadtéri technikatörténeti múzeuma. A gépházat, az aknaházat, illetve a kovácsműhely épületét eredeti formájában hagyták meg, és ez nagyon idilli képet fest a mesés környezetével. Kisgyermekek számára különösen izgalmas lehet!

 

Látnivalók Ajkán: 4. Sobri Jóska Bakonyi Élménypark

Ha a Bányászati Múzeumba erősen ajánlott ellátogatni kisgyerekekkel, akkor ide kötelező. Magyarország legnagyobb kalandparkja rengeteg izgalmas játékelemmel és akadálypályával várja nem csupán a gyerekeket, hanem a felnőtteket is egyaránt. Jetski, mászófal, drótkötélpálya, bobpálya, hófánk, vízi akadálypálya, és még sorolhatnánk... Mindenki megtalálhatja a számára legélvezetesebbet. Az igazán bátrak a Megazipline pályán a repülés élményét is kipróbálhatják, ahol egy 1 km hosszú pályán 80 km/h sebességgel száguldhatnak a fák lombjai felett.

 

Látnivalók Ajkán: 5. Balaton

Ha mindez nem lenne elég, akkor ott van a csupán 40 km-re található magyar tenger. Nyáron nem kérdés, hogy az egyik legjobb úti cél, de a hidegebb napokban is tökéletes választás a csodás hangulat, és a megannyi látnivaló, program miatt. Indulás előtt érdemes tájékozódni róla – bármilyen évszakban is látogatnak ide – , hogy zajlik-e valamilyen balatoni esemény, ahova érdemes ellátogatniuk!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

Bár az esküvő szezont nyáron jegyezzük, nemcsak ebben az évszakban lehet esküvőket tartani. Gondoljon csak bele, milyen csodálatosan mutatna a hófehérre varázsolt háttér egy esküvői kompozícióhoz....

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976