Ajánlatkérés szobafoglalásra
Logo
en hu de
kep

Ezeket a látnivalókat nem érdemes kihagyni Ajkán

Ajka a Bakony lábánál, a Balatontól, a Balaton-felvidék szépségeitől és Somlótól is csupán egy karnyújtásnyira, a Kristály-völgy ölelésében fekszik. Az aktív és passzív pihenés kedvelői számára is nagyszerű lehetőségeket kínál.
 

Ezeket a látnivalókat nem érdemes kihagyni Ajkán

Látnivalók Ajkán: Ajka kristálymúzeum

Az ajkai üveggyártásnak nagy hagyományai vannak, az ajkai manufaktúrából kikerült egyedi termékek pedig világszerte elismertek, népszerűek. Az üveggyár mellett található múzeum a gyárban készült termékeket, illetve a gyár történetét mutatja be. A látogatók megcsodálhatják a sok év alatt összegyűlt, aprólékosan kidolgozott csodálatos üvegpoharakat, kelyheket, italtartókat és egyéb kiállítási darabokat. 

 

Látnivalók Ajkán: 2. Túrázás a gyönyörű Bakonyban

A természet szerelmesei semmiképpen sem hagyhatnak ki egy kiadós túrát a gyönyörű Bakonyban.  Ajka közvetlen közelében találhatóak a 20-25 méter magas Padragkúti sziklák, amelyeket érdemes megcsodálni. Ajka közvetlen közelében fekszik a Káli-medence és a Balaton-felvidék is. Mi egyenesen rajongunk ezekért a tájakért! Fedezze fel Ön is a Balaton északi partjának szépségeit wellness hotelünkben megszállva, szobafoglalásért kattintson az alábbi gombra!

 

Ajánlatkérés szobafoglalásra

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért! Kérje ajánlatunkat szobafoglalásra az alábbi gombra kattintva!

 

 

Látnivalók Ajkán: 3. Bányászati Múzeum

Az 1965-ben megnyitott múzeum igazi különlegessége, hogy ez Magyarország első szabadtéri technikatörténeti múzeuma. A gépházat, az aknaházat, illetve a kovácsműhely épületét eredeti formájában hagyták meg, és ez nagyon idilli képet fest a mesés környezetével. Kisgyermekek számára különösen izgalmas lehet!

 

Látnivalók Ajkán: 4. Sobri Jóska Bakonyi Élménypark

Ha a Bányászati Múzeumba erősen ajánlott ellátogatni kisgyerekekkel, akkor ide kötelező. Magyarország legnagyobb kalandparkja rengeteg izgalmas játékelemmel és akadálypályával várja nem csupán a gyerekeket, hanem a felnőtteket is egyaránt. Jetski, mászófal, drótkötélpálya, bobpálya, hófánk, vízi akadálypálya, és még sorolhatnánk... Mindenki megtalálhatja a számára legélvezetesebbet. Az igazán bátrak a Megazipline pályán a repülés élményét is kipróbálhatják, ahol egy 1 km hosszú pályán 80 km/h sebességgel száguldhatnak a fák lombjai felett.

 

Látnivalók Ajkán: 5. Balaton

Ha mindez nem lenne elég, akkor ott van a csupán 40 km-re található magyar tenger. Nyáron nem kérdés, hogy az egyik legjobb úti cél, de a hidegebb napokban is tökéletes választás a csodás hangulat, és a megannyi látnivaló, program miatt. Indulás előtt érdemes tájékozódni róla – bármilyen évszakban is látogatnak ide – , hogy zajlik-e valamilyen balatoni esemény, ahova érdemes ellátogatniuk!

Ajánlatkérés szobafoglalásra

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért! Kérje ajánlatunkat szobafoglalásra az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Influencer Program

Influencer Program

Fontos számunkra, hogy vendégeink őszinte, kendőzetlen véleményeken és tapasztalatokon keresztül is megismerhessék valamelyest szállodánkat, mielőtt ellátogatnának hozzánk. Éppen ezért hoztuk létre...

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.