
Ajka étterem – Ismerd meg a Prestige Éttermet a Bakony lábánál
Ajka étterem a Kristály Hotelben: a Prestige Étterem elegáns környezetben, változatos étlappal és prémium borokkal vár minden betérő vendéget.
Elcsépeltnek hangzik, de „Itt van az ősz, itt van újra”! Véget ért a napsugaras nyár, de az elkövetkezendő időszaknak is vannak szépségei, a hidegebb időjárás ellenére is. Nem elég, hogy a természet a legszebb pompájába öltözik, ilyenkor végre eljön a fűszeres melengető őszi italok ideje is. Ezekből a finomságokból válogattunk most, és hoztunk rögtön három nagyon különleges melengető őszi ital receptet.
Egy nagyon különleges, és nagyon extra receptet szeretnénk bemutatni elsőként, azoknak, akik szeretik a forrócsokit muszáj kipróbálniuk, de akik nem szeretik, azoknak is érdemes ezzel az új ízzel kísérletezniük, hiszen a mogyoróvaj ad egy kis sós ízt, ellensúlyt az édes élménynek, tökéletes kompozíciót adva ezzel az egésznek.
Melegítse fel a tejet egy közepes méretű serpenyőben közepes hőfokon, majd adja hozzá a Nutellát, és a mogyoróvajat, kakaóport és a cukrot is, amikor már megfelelő hőmérsékletű, ezt pedig addig keverje, amíg fel nem oldódik! Ha ez egységes főzetet kap, akkor kész is, kiöntheti bögrékbe és díszítheti kedve szerint.
Londonban egy kicsit mindig ősz van: eső, köd és hűvös idő fűszerezi szinte az év minden napját, úgyhogy, ha valaki, akkor ők igazán tudnak jó őszi főzeteket. Egy igazán meleg, krémes őszi italt hoztunk egyenesen az ő konyhájukból. A Londoni köd fantázia névre keresztelt őszi melengető ital, kicsit édes, kicsit levendulás, de szívet-lelket felmelegítő finomság.
Helyezzen egy-egy tea filtert egy-egy bögrébe! Forraljon fel 1 csésze vizet, majd egyenletesen ossza el a vizet a két bögre között, ebben áztassa a teát az előírtak szerint (körülbelül 5 perc), majd távolítsa el! Amíg a tea ázik, keverje össze a tejet és a szárított levendulát egy kis hőálló edénybe, és tegye közepes-magas hőre, gyakran keverve, melegítse fel, de ne forralja! A tűzről levéve habverővel vagy elektromos tejhabosítóval habosítsa fel a tejet! Az elkészült teát ízesítse vaníliás cukorral ízlés szerint, majd kanalazza rá a habosított tejet és dekorálja levendulával a melengető őszi italt!
A Pumpkin Spice Latte nevét már le sem fordítjuk magyarra, hiszen a legtöbb helyen ezen a néven fut. Ez az ital a legnépszerűbb ősszel nemcsak a tengerentúlon, hanem lassan itthon is. gyakorlatilag egy tejeskávé az ősz ízével: sütőtökkel ízesítve. Egyszerű, mégis nagyszerű, és nagyon őszi!
Egy kisebb lábasba öntse bele a tejet, sütőtökpürét és cukrot, majd közepes lángon kezdje el forrósítani, de ne forralj fel teljese. ha elég meleg, akkor tegye bele a vaníliát, a sütőtökös fűszert és a kávét. Tálalja 2 bögrében a tetejét tejszínhabbal és egy kis fűszerrel dekorálja!
Ajka étterem a Kristály Hotelben: a Prestige Étterem elegáns környezetben, változatos étlappal és prémium borokkal vár minden betérő vendéget.
Itt az ősz, irány a Bakony! Fedezd fel Ajka környékének kincseit: a Cseszneki várat, a Hubertlaki-tavat és az Ördög-árkot egy őszi kirándulás során.
Tudd meg, hogyan teheted élvezetesebbé az üzleti utadat Ajkán! 5+1 tipp, hogy a munka mellett pihenésre és feltöltődésre is jusson időd.