Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

10 Bakancslistás őszi kirándulóhely a Balaton északi partján

A Balaton nem egyévszakos! A magyar tengert körbevevő csodaszép tájakat nem csak nyáron lehet felfedezni, sőt ősszel mutatja meg a legeslegszebb arcát. Össze is gyűjtöttünk 10 kihagyhatatlan látnivalót a kalandos izgalmakkal teli északi Partján.

10 Bakancslistás őszi kirándulóhely a Balaton északi partján

#1. Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Hegyestű

A Hegyestű egy igen különleges kirándulóhely, ami ősszel felölti a legszebb ruháját, sokan a Káli-medence kapujának őreként emlegetik, ezt az egyedi természeti látványosságot, mi nemcsak hazánkban, hanem egész Európában ritkaságnak számít. Közel 50 méter magas bazalt, ami még megmondani is nehéz, hogy milyen réges-régen keletkezett. Zánka és Mon­oszló között található.

 

#2. Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Folly Arborétum

A Balaton édenkertjének becézett arborétum és borbirtok az év minden évszakában tökéletes választás, hiszen örökzöld óriásfenyőik minden nap zöldellenek, és az ősz még csak egy kis plusz színt ad az egyébként is pompás, az arborétumból nyíló Balatoni látképnek. Az arborétum négy generáció gondos kezeinek munkája, és telis-tele van egzotikus, mediterrán növényekkel, egy őszi sétára nincs s ideálisabb hely!

 

#3. Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Csobánc vára

Csobánc vára még a 13. században épült, a hegytetőn álló erődítményből csodálatos panoráma nyílik az őszi Balatonra, érdemes megmászni ezért a Csobáncot! A túra útvonal közepesen nehéz, egy kiadós őszi kiránduláshoz éppen tökéletes! Ha erre járnak, érdemes a Szent Donát Kápolnát is útba ejteni, Gyulakeszi szomszédságában!

 

#4. Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Szigligeti Vár

Ha már a Balaton-felvidék varázslatos várairól van szó, akkor méltán a Balaton várának nevezett Szigligeti Várat sem hagyhatjuk ki az őszi Balaton-felvidéki kirándulásból. A vár nemrégiben esett át egy felújításon, így most méltó pompájában várja a kirándulókat, valamint csodálatos őszi balatoni panorámával.

 

#5. Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: A Keszthelyi Festetics Kastély

A Balaton Kastélya nyaranta esőprogram szokott lenni, de ősszel tökéletes fő célpontnak is. Gyakran vannak itt különböző kulturális rendezvények, de persze a koronavírus idején ez nem túl jellemző, de egy kiadós sétára még mindig van lehetőség a kastélyparkban, a pálmaházban, de a kiállításokat is érdemes megnézni. A jelenleg több mint 80 000 könyvtári egységet tartalmazó gyűjteményről pedig már ne is beszéljünk!

 

#6: Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Tihany

Tihany a Balaton valóságos kincses doboza. Bár a legtöbben a nyár eleji levendulavirágzásban látogatnak el ide, azért ősszel is van bőven látnivaló. Próbálják ki a tihanyi visszhangot, csodálják meg az Apátságot, sétáljanak egy hatalmasat a belső tó partján, vagy egy kirándulás keretén belül fedezzék fel a gejzíreket!

 

#7: Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Szépkilátó, Balatongyörök

Ősszel nem szabad kihagyni a sokak szerint legszebb kilátás nyújtó balatongyöröki Szépkilátót sem, belátható innen a Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc, a Gulács, a Tóti-hegy, a Haláp, a Somló-hegy, a Kis-Somló és a Ság-hegy. A helyről Eötvös Károly Így nyilatkozott: 

“Sohasem felejtem el azt a pillanatot,
Amikor ezt a tündérországot megláttam….
Megálltam, mintha lábam gyökeret vert volna,
Lelkemet ihlet, gyönyör ragadta el.
Soha nem láttam még ehhez hasonló gyönyörű tüneményt,”

 

#8: Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Haláp-tanösvény

Régi bányászterületen vezet végig a 10 megállóval rendelkező tanösvény, ami egy őszi balatoni kiránduláshoz tökéletes választás. 3 kilométernyi könnyű séta, amit kisgyerekeknek is ajánlunk, és 360 fokos mesés panoráma a Balatonra.

 

#9: Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Tapolcai Malom-tó

Romantikus csónakázás a föld alatt esetleg felett? Tapolca az ideális választás! Tapolcán ugyanis van egy Felső- és egy Alsó-tó is. Így lehet a barlangban is csónakázni, de a táj szépségben gyönyörködve a föld felett is.

 

#10. Őszi kirándulóhelyek a Balaton északi partján: Liliomkert piac, Káptalantóti

Ha pedig megéheznének, vagy csak szeretnének néhány helyi terméket, vásárfiát beszerezni, akkor irány Káptalantóti, és a legendás piaca, a Liliomkert piac! Hogy mi mindent lehet itt kapni? Helyi saját termelésű zöldségek, gyümölcsök, házi kenyeret, lekvárok sajtok, egyéb tejtermékek, régiségek és antik darabok. Csak sétálni egyet és nézelődni is igazi élmény itt! 

 

Sok-sok izgalmas őszi kiránduló helyet gyűjtöttünk össze, lehetetlen lenne ezeket egyetlen nap alatt megjárni, de nem is kell. Foglaljanak szobát a Balaton északi partján, az ajkai kristály Hotelben, és fedezzék fel a csodás őszi Balatont! Kérjenek árajánlatot az alábbi gomb segítségével!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

Fontos megjegyeznünk, hogy minden előírásra szigorúan odafigyelünk, ami a koronavírus járványt illeti, a legmodernebb technológiákkal fertőtlenítünk, kollegáink pedig nemcsak minden szabályt betartanak, hanem vendégeinkkel is betartatnak. Így nálunk a legnagyobb biztonságban kapcsolhatnak ki és töltődhetnek fel! 
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976