Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

5 szuper kirándulóhely a Balaton-felvidéken 2021 őszére

Az ősz egyértelműen a kirándulások ideje, ebben az évszakban a wellnessezés mellett ezt érdemes még igazán csinálni. Az időjárás nem is lehetne jobb, az indiánnyár meleg sugarai igazán kellemessé teszik a napot, ráadásul a megannyi színben pompázó faleveleken megcsillanva is nagyon jól mutatnak. Összegyűjtött 5 szuper kirándulóhelyet a varázslatos Balaton-felvidéken, amiket igazán kár lenne kihagyni idén!

5 szuper kirándulóhely a Balaton-felvidéken 2021 őszére

#1: Őszi kirándulóhelyek a Balaton-felvidéken: Úrkúti-őskarszt

Egy valóságos geológiai csoda, amit sokan hazánk Jurassic Parkjának is neveznek. Ezen a helyen sétálva, az ember egy kicsit elfelejti, hogy hol is van, hiszen egy annyira más világ, hogy tényleg olyan, mintha nem is magyar vidékeket fedeznénk fel éppen. Ehhez hasonló képződményeket főleg a trópusokon lehet találni, például Dél-Kínában. Nem véletlen, hogy az Úrkúti-őskarsztot 2013-ban az év földtani értékévé választották. Egy millió évekkel ezelőtt keletkezett csoda, ami még ma is csodálatos, különösen az őszi természetben. A geológiai képződményhez egy 1 kilométeres ösvény vezet, a bejárása nem vesz igénybe többet, másfél óránál. Fedezze fel Ön is hazánk egyedülálló kincseit idén ősszel!

 

Kérjen árajánlatot, és foglaljon szállást négycsillagos wellness hotelünkben az alábbi gomb segítségével és fedezze fel ezt a karnyújtásnyira lévő kincset idén ősszel Ön is!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

#2: Őszi kirándulóhelyek a Balaton-felvidéken: Szigligeti vár

A Szigligeti vár a Balaton vára, nemcsak a Balaton-felvidékének legfőbb nevezetessége, hanem a legszebb balatoni panorámát adó épület is egyben, amit Ön sem hagyhat ki, ha idén ősszel a Balaton-felvidéken jár. Ráadásul a vár éppen most esett át egy felújításon, így most újra a megérdemelt állapotában áll, és őrzi a Balatont. A várból belátni az összes Tanúhegyet és a türkíz kék színben pompázó Balatont, a közeli Badacsonyt és a Szent György-hegy koporsó formájú hegyét, a kopár tetejű Csobáncot, a várrommal felejthetetlen látványt nyújt, amit szavakkal leírni nem lehet, és ezt még inkább megfűszerezi az őszi természet pompája. 

 

#3: Őszi kirándulóhelyek a Balaton-felvidéken: Badacsony

Ha ősz, és Balaton, akkor nem szabad kihagyni a Badacsonyt sem, ami messze földön híres a jó borairól, és szüreteiről. Érdemes ősszel erre venni az irányt, bejárni ezt a csodás vidéket, megcsodálni a kacskaringó szőlőültetvényeket, romantikus kis házikókat, a legszebb ruhájába öltözött természetet, megkóstolni a vidék borait, gasztronómiai különlegességeit, koccintani egyet, megpihenni, és megcsodálni a tájat. Persze itt is akadnak látnivalók, valamint izgalmas szüreti programok is. Egy Badacsonyi túrából nem szabad kihagyni a Folly Arborétumot, a Szegedy Róza Ház és Irodalmi Bormúzeumot, a Szent István király Kápolna, valamint a Badacsonyi tanösvény bejárását sem, ami 4 kilométer hosszan vezet izgalmas látnivalók mentén, min a Bujdosók lépcsője, vagy a Tördemici kilátó.

 

#4: Őszi kirándulóhelyek a Balaton-felvidéken: Somló-hegy

Szállodánk igazán különleges helyen helyezkedik el, varázslatos helyek ölelésében, nemcsak a Balaton van egy karnyújtásnyira, hanem a számtalan lehetőséggel kecsegtető Somló-hegy is, aminél keresve sem lehet tökéletesebb célpontot találni egy őszi kirándulásra. A Somló egy magányos tanúhegy a Bakony szélén, és egyben hazánk egyik legkisebb, de annál értékesebb történelmi borvidéke is, valamint egy valóságos gasztronómiai paradicsom. Erre kirándulva nem szabad kihagyni a Somlói várat, és a Szent István kilátót sem.

 

#5: Őszi kirándulóhelyek a Balaton-felvidéken: a Balaton

Bár sokaknak a Balaton csakis nyáron jöhet szóba, a magyar tenger minden évszakban csodálatos, és ami a legjobb, hogy minden évszakban másik arcát mutatja. Fedezze fel Ön is a Balaton őszi varázsát, a csend, béke, nyugalom jellemzi ilyenkor. A strandok kiürülnek, a büfék lehúzzák a redőnyt, a többi vendéglátóhely is elcsendesedik, ebben az időszakban, átélheti, hogy milyen is az igazi Balaton, ahogy a helyiek ismerik, és igazán kipihenheti magát! 

 

Foglaljon szobát nálunk, és pihenje ki magát idén ősszel egy csodálatos vidéken!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976