Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Magyarország legjobb borait mérik itt: A Somló legjobb borászatai

Itt az ősz, és mi mást is lehetne ilyenkor csinálni (persze a wellnessezésen kívül) mint csodaszép tájakon barangolva, meg-megállni egy-egy borászatnál, pincénél és megkóstolni az évszak adta legcsodásabb nedűt: a friss borokat. Ezért most hazánk egyik legkülönlegesebb helyét, és az ott készülő legfinomabb borokat kínáló legjobb borászatokat mutatjuk be. Középpontban a közeli Somló, és a Somlói borok!

Magyarország legjobb borait mérik itt: A Somló legjobb borászatai

A Nagy-Somlói Borvidék, alig 600 hektár azonban világhíres mennyei borok készülnek rajta, olyanok, mint a somlai juhfark. Ráadásul történelmei is hasonlóan neves, mint az itt készült borok, már a rómaiak is felfedezték a nemrég tűzhányóként működő vulkanikus kőzet adta lehetőségeket. Remek a klíma és a talaj minősége is, így itt csakis minőségi, finom borokat lehet kóstolni, a jellemző borfajták a Somló vidékén a furmint, olaszrizling, juhfark, hárslevelű. Mutatjuk a legjobb borszatokat, amiket semmiképpen nem érdemes kihagyni!

 

Tornai Pincészet, Somlójenő

A Somlói borvidéken az egyik legismertebb termelő a Tornai Pincészet. Már több, mint 70 éve foglalkoznak borkészítéssel, napjainkban több, mint 50 hektáros terület boldog tulajdonosai. Családi kézben van a gazdaság, már a harmadik generáció felügyeli, hogy csakis a legzamatosabb borok kerülhessenek a védjeggyel lezárt palackokba. A legkorszerűbb technikákat alkalmazva készülnek el a finom boraik. Nemcsak borokat kóstolni lehet erre jönni, bár van az is jócskán, de emellett múzeumot is üzemeltetnek. A jellemző borok, amiket kóstolni érdemes: olaszrizling, a juhfark, furmint, hárslevelű tramini.

 

Fekete Pince, Somlójenő

Fekete Béla olyan ikonikus borkészítő, hogy borai szakmai körökben mondhatni világhíresek. Ő ugyan visszavonult a borkészítéstől, de nem hagyta magukra a jó borokat kedvelőket. Maradandót alkotott, a nevével fémjelzett pincében utódai munkálkodnak. Béla bácsi még a hetvenes évek derekán vásárolt fel feleségével karöltve egy picurka birtokot, amiből aztán egy igazi legenda lett. Ezen az apró birtokon a legmeghatározóbb szőlőfajta a hárslevelű.

 

Kreinbacher Birtok, Somlóvásárhely

A Kreinbacher Birtok egy nagyon különleges hely, ami közvetlenül a Somló lábánál nyugszik. 2002-ben alapították, annak, aki azt gondolja, hogy milyen fiatalka, jeleznénk, hogy ennek már 20 éve! 2011-ben egy külön pezsgőpincészettel is bővültek. 40 hektáros területen gazdálkodnak, így biztos lehetsz benne, hogy lesz jó boruk minden évben! Tradicionális eljárással készült pezsgőket, finom somlói borokat, és az étteremben finom falatokat lehet itt fogyasztani- egy igazi Somlói gasztro kaland! Kritikák szerint itt készül az ország legjobb pezsgője- ez már azért valami!

 

Somlói Vándor Pince, Somlóvásárhely

Végezetül pedig jöjjön egy újhullámos hely, aminek mi igazán fényes jövőt sósolunk. A Kis Tamás vezette pincészet a dűlő a hegy lábánál fekszik, és igazán különleges látványt varázsol az erre járóknak. Mivel a hagyományos eljárásokat részesítik előnyben a hordók, bogyózók és érlelők mind fából készültek, ez az, ami a hely hangulatát olyannyira megemeli. Ha romantikus helyszínt keresnek, akkor a Vándor Pince kihagyhatatlan!
 

Több somlói bort is megkóstolna? Legszívesebben bejárná az összes somlói borászatot? Foglaljon szállást nálunk, hiszen a Somló csak néhány perc négycsillagos szállodánktól!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976