Rendezvény ajánlatkérés
Logo
en hu de
kep

Mindent az őszi esküvőkről- tippek, tanácsok őszi esküvőkhöz

Hűvösebb levegő? Puha, meleg sálak? Karamell és sütőtök ízesítésű ételek? Ha Ön is odavan az előbbiekért, akkor az ősz lehet a tökéletes évszak esküvője számára. De mielőtt heves tervezgetésbe fogna, olvassa el az alábbi útmutatót, és tudjon meg mindent a legújabb esküvőtrendekről, és tippekről! 

Mindent az őszi esküvőkről- tippek, tanácsok őszi esküvőkhöz

Ilyen időjárásra kell készülni az őszi esküvőkön

Az őszi hónapaokra (különösen októberre és novemberre) jellemző az egyre csökkenő hőmérséklet és gyakori esőzések. De előre sosem lehet biztosan tudni, hogy 25 fok lesz ragyogó napsütéssel, vagy a hőmérő higanyszála csak éppen, hogy megüti majd a 10 fokot egy szeles és csapadékos napon. Azaz érdemes minden szélsőséges körülményre felkészülnie, és rajta tartania a szemét az időjárás előrejelzéseken.  Illetve figyelmeztesse vendégeit, hogy készítsenek be egy plusz pulóvert, ha hirtelen lecsökkenne a hőmérséklet!

 

Az őszi esküvő előnyei

 • Színpompás falevelek.
 • Álltalában tökéletes hőmérséklet (sem túl hideg, sem túl meleg).
 • Számos dekorációs lehetőség.
 • Szezonon kívüli leárazások és általánosságban alacsonyabb árak, mint a nyári időszakban.

 

Ráadásul mivel ilyenkor kevesebb foglalás érkezik az esküvőhelyszínekre, nagyobb valószínűséggel tudja majd lefoglalni a kívánt időpontot. Szállodánkban is vannak még szabad helyek az őszre. A minket körülvevő környezet ilyenkor ölti fel a legszebb ruháját. Mondja ki a boldogító Igent a szállodánk melleti Csónakázó-tó közepén található szigeten az őszi természetben, a lemenő nap fényeinél! Kérjen árajánlatot az alábbi űrlap segítségével!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

 

Az őszi esküvő hátrányai

 • Már említettük, hogy az időjárás meglehetősen változékony, így fennáll egy esős és szeles nap lehetősége is.
 • Az ősziszünetben, illetve négynapos ünnepekkor van esély a hotelek megtelésére (ezért nem érdemes ilyenkorra tervezni a menyegzőt).
 • Egyre korábban sötétedik (főleg óraátállítás után), ezt tanácsos figyelembe venni a ceremónia lefolyásának megtervezésekor. 
 • De annyi bizonyos, hogy a lemenő nap fényében gyönyörű fényképeket tudnak majd készíteni.

 

Az ősz színei tökéletesen passzolnak a dekorációhoz

Ha rákeres az interneten őszi esküvői képekre csupa vörös, rozsdabarna és narancsszín berendezéssel és díszítéssel fog találkozni. Ezek a színek valóban rendkívül jól érzékeltetik a falevelek árnyalatainak változását és természetes melegséget biztosítanak, de nem feltétlenül kell csak ezekkel dolgoznia. 

Ha kicsit modernebb dekorációban gondolkozik, akkor vegye fontolóra színskálája kibővítését:

 • rézzel, vagy arannyal egy kis extra ragyogásért, 
 • smaragdzölddel vagy szilvával az eleganciért,
 • továbbá krém- és pezsgőszínnel a letisztultság érdekében. 


A természet által nyújtott alapanyagok felhasználása az őszi esküvőkön

Nem csak a virágoknál, de az ételek terén is fontos a szezonalitás. Ajánlott tehát az évszakban frissen termő alapanyagokat beleépítenie a menüsorába! Mit szólna egy gőzölgő sütőtök krémleveshez első fogásként?Ami pedig a virágcsokrot és díszítést illeti; azt javasoljuk, tekintsen el az egész évben elérhető fajtáktól, és nyúljon egyedibb megoldások után. Az asztaldíszt megbolondíthatja például egy-két napraforgótányérral, vagy beleköttethet pár szál őszirózsát esküvői csokrába.

Koszorúslány ruhák őszi esküvőre

Ha októberberre, vagy novemberre tervezi esküvőjét, akkor olyan ruhát válasszon koszorúslányainak, ami hűvös időben is megállja a helyét. A megszokott rózsaszín, vagy fehér árnyalatait szintén célszerű is egy sötétebb bordó színre cserélnie, ami beleillik az őszi témába, és nem koszolódik olyan hamar.
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.