Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Tavaszi programok a Balatonfelvidéken - Irány a természet!

Ahogy a hosszúra nyúló téli hónapok után beköszönt a tavasz, a Balatonfelvidék festői tájai életre kelnek. Ha nálunk szálltok meg, akkor ráadásul most remek lehetőségeitek vannak felfedezni a környéket!

Tavaszi programok a Balatonfelvidéken - Irány a természet!

Itt a tavasz, lássuk mit csinálhatunk a Balatonfelvidéken!


A friss zöld levelek, a virágzó mezők és a madarak csicsergése új lehetőségeket hoz magával, hogy felfedezzük és megtapasztaljuk a természet megújuló energiáját. 


A tavasz beköszöntével új lehetőségek tárnak fel előttünk a Balatonfelvidék festői tájain. Az ébredező természet, a virágzó mezők és az élettel teli erdők mindenkit vonzanak, aki szereti a friss levegőt és az aktív kikapcsolódást. Ha kíváncsi vagy mit lehet csinálni a Kristály Hotel környékén, és te is szeretnéd felfedezni a Balatonfelvidék csodás ébredező természetét, összegyűjtöttünk néhány tavaszi programot!

 

1. Túrázás a Balatonfelvidék változatos lankáin


A Balaton-felvidék, amely a Balaton és a Bakony között fekszik, hazánk egyik legkarakteresebb tájegysége. A változatos felszíni formákat az üledékes kőzetek rétegei, a vulkanikus tevékenység és a természet eróziós folyamatai formálták évmilliók során. A Balaton közelsége, a mediterrán hangulat, a vulkanikus tájak és a kiváló borok miatt a Balaton-felvidék az ország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, de a sok kastély, templom és várrom is jelzi, hogy ez a terület már régóta vonzza az embereket.

A térségben számos hangulatos település, borospince, erdei túra és gasztronómiai élmény vár ránk. A túraútvonalak bőségesek, így gyalogosan vagy kerékpárral is érdemes felfedezni ezt a dimbes-dombos, látnivalókban gazdag tájat és falvakat.


Néhány hely, ahova érdemes ellátogatnotok amíg a Kristály Hotelben szálltok meg:

1.    Nagyvázsony: Pálos kolostorromok és Kinizsi-vár
2.    Káli-medence: Számos kis falu, különleges kőformációk, szőlőültetvények
3.    Monoszló: Hegyestű
4.    Szentbékkálla: Kőtenger
5.    Kővágóörs és Köveskál között: Kornyi-tó
6.    Tanúhegyek a Tapolcai-medencében: Badacsony, Szigligeti vár, Tapolcai-tavasbarlang
7.    Keszthelyi-fennsík: Rezi-vár, Tátika vára, kilátópontok
8.    Védett barlangok: Csodabogyós-barlang

 


2. Kerékpározás a Káli medencében


A Káli-medence rengeteg látnivalóval kárpótol az odavezető túráért. Az út mentén gyönyörű dombos táj vesz körül, ahol szénabálák és legelésző lovak teszik még varázslatosabbá a vidéki hangulatot. A múlt és jelen összefonódik ezen a vidéken, ahol a Balaton-felvidék jellegzetes építészeti stílusában pompázó falvakban megállva élvezheted egy limonádé, fröccs vagy kézműves fagyi hűsítő ízeit. 


Különösen Köveskál építészeti szépsége ragadja magával az idelátogatókat, amit nem véletlenül tartanak a Balaton-felvidék egyik gyöngyszemének.

Körbejárhatod a Kornyi-tavat és az Emberi komédiák szoborcsoportot, vagy a naplementét nézheted a Kopasz-hegyről Mindszentkállán, ami felejthetetlen élmény, miközben a Hegyestűről letekintve a Káli-medence tanúhegyeit csodálod. A környék állat- és növényvilága is különleges, esetleg találkozhatsz őzekkel, szarvasokkal vagy fácánokkal. Bár az útvonal erdőkön és köves utakon keresztül vezet, és bár a terep néha nehézkes lehet, a Balaton-felvidék talán legszebb részén barangolni valóban örök élmény lesz!

 

Nem foglaltál még hozzánk szobát? Jó hírünk van, márciusban minden hétvégére akciós árakkal foglalhatsz hozzánk direkt a weboldalról! Nézd meg márciusi Last Minute ajánlatunkat!

 

3. Piknik a Balaton partján


A tavasz az ideális időszak a szabadtéri piknikezésre, és mi lehetne ennél jobb helyszín, mint a Balaton partja? Csomagolj be egy finom ebédet, és tölts el egy napot a parton a családdal vagy barátokkal. Élvezd a napsütést, a friss levegőt és a gyönyörű kilátást, miközben piknikezel a Balaton-parton.

 

+1 Borozás a környékbeli pincészetekben


Vegyél részt egy borkóstolón, és kóstold meg a helyi borokat, miközben élvezed a gyönyörű vidéki tájat és a tavaszi napfényt. Sok pincészet szervez vezetett túrákat és borkóstolókat a tavaszi időszakban, így könnyedén megtalálhatod a neked leginkább megfelelő programot.
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976