Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Nyaralni nemcsak nyáron lehet: a téli utazás 5 legnagyobb előnye

Ha utazás, akkor nyár? Még maga a nyaralás szó is az évszak nevéből ered, de vajon tényleg csak nyáron lehet érdemes útnak indulni? A télen való utazás ellentmondásosnak tűnhet. Nincs sütkérezés a napsütésben, nincs napkrém illata a levegőben, és a gondolat, hogy egy kis esernyővel és a pohár oldalára ékelt ananászdarabbal díszített koktélt iszik sem nagyon fér bele, azonban akad néhány dolog a mérleg pozitív oldalán is. Mutatjuk is ezeket, azaz jöjjön a téli utazás 5 legnagyobb előnye.

Nyaralni nemcsak nyáron lehet: a téli utazás 5 legnagyobb előnye

Kevesebb ember van a téli utazásokkor

A nyári és téli turisták száma között olyan a különbség, mint az éjszaka és a nappal. Főszezonon kívül nem ritka, hogy csak néhány emberrel futsz össze a legszebb helyeken is, ennek pedig számtalan előnye van. Egyedül töprenghetsz a múzeumban a műkincsek előtt, kényelmesen csinálhatsz képeket mindenhol, nem kell félned a koronavírus miatt sem annyira, az éttermekben biztosan lesz hely, és kényelmesen kortyolgathatod a kávédat is sorban állás és gyereksírás nélkül. Az öröm, ami azzal jár, hogy télen kevesebb ember van a közelben, már önmagában is ok arra, hogy ebben az időben utazzunk. Amire azonban figyelni kell ebben az időszakban, hogy vállalkozások úgy találják, hogy télen olyan alacsony az utazók száma, hogy teljesen leállnak. Fontos, hogy előzetesen tájékozódjon úticéljáról, és ellenőrizze, hogy az éttermek télen is nyitva vannak-e. 

 

Egy új szemszög vár a téli utazásokon

A napsütötte strandok már jól megszokottak, ugyanis minden évben elárasztanak minket az erről készült képek a social média felületein, de a téli utazás más perspektívát kínál. Van valami varázslatos a fehér sapkás csúcsokban és a fagyos reggelekben. A tájak úgy néznek ki, mint valami mesebeli hóban porosodva. Persze a strandok és a kék ég gyönyörű, de a télnek megvan a maga egyedi varázsa.

 

A kultúra van a főszerepben a téli utazásokkor

A napnak megvan az a szokása, hogy lelassítja az életet. Ez nem feltétlenül rossz dolog nyaraláskor, de a napsütés ígérete általában felülír minden más tervet, és lustálkodásra ösztönözhet bennünket. Ez különösen igaz a fojtogatóan forró országokra nyáron, amikor nagy erőfeszítést jelent megmozdulni, és bejárni a város kincseit. A téli utazás több lehetőséget kínál a desztináció kulturáltabb látnivalóinak megismerésére. A hűvösebb idő vonzóbb ötletté teszi egy galéria vagy más belső látnivaló meglátogatását, és nem érzi úgy, hogy az értékes napsütéses időt vesztegeti, mert nincs.

 

Turista nélküli élet csak a téli utazásokkor van

Amit júniusban, júliusban és augusztusban látunk, az nem feltétlenül az adott hely hiteles pillanatképe, mivel a turizmus megváltoztatja a dolgok ütemét. Ha azonban télen valahova ellátogatunk, inkább egy tipikus látványban lehet részünk, és bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen az élet az adott városban vagy országban.

 

A téi utazás legjobb része: Karácsonyi Vásár

A karácsonyi vásároknak van egy semmihez sem fogható hangulata, amik a téli utazás fénypontjai lehetnek nagyon egyszerűen. Képzelje el, hogy egy téi utazáson sétálgat egy pohár forralt borral a kezében, tündéri fényekkel körülvéve, és érzi a mennyei karácsonyi illatokat. A karácsonyi vásár a téli utazás egyik legnagyobb öröme: hívogató, ünnepi, meghitt hangulattal várják ilyenkor az utazókat. 

Tekintse meg különleges karácsonyi ajánlatunkat ITT

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976