Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Hogyan csomagolj okosan utazáshoz?- 5 egyszerű tipp csomagoláshoz

Utazni a legtöbben szeretünk, de az utazáshoz csomagolni…. Ne aggódjon, az alábbiakban olyan csomagolós trükköket, tanácsokat mutatunk be, amik egyszerűbbé teszik az utazáshoz való csomagolási munkálatokat, és segítenek abban, hogy Ön is pikk-pakk gondatlanul bepakoljon a nyaralásra!

Hogyan csomagolj okosan utazáshoz?- 5 egyszerű tipp csomagoláshoz

Fókuszáljon a legfontosabbakra!

Egy utazáshoz nagyon sok minden kellhet, nagyon sok mindent kell átgondolni, rendszerezni, és bepakolni, hiszen napokat a megszokott környezetünktől, dolgainktól messze töltünk. Azonban első körben az a legfontosabb, hogy a legfontosabbak meglegyenek. Ellenőrizze, hogy nem jártak-e le az úti okmányai, ha külföldre utazik, nézze meg, milyen okmányokra van szüksége, és ezeket is szerezze be, tegye rendbe még időben! Fontos, hogy a koronavírussal kapcsolatban is nézzen utána a friss szabályoknak, hiszen ezek is szinte egyik napról a másikra változnak. Nézze meg azt is, hogy meddig érvényes a bankkártyája, amennyiben elhagyja a határt, járjon utána a fizetési lehetőségeknek is, akár bankjában! Minden mást meg tud vásárolni, de okmányok nélkül ne induljon el!

 

Töltsön le egy csomagolós alkalmazást

A technológia rohamosan fejlődik, szinte mindent a telefonunk, vagy maximum a laptopunk segítségével végzünk el. Ott nézünk utána a helyeknek, olvasunk a választott helyről, foglaljuk le a szállást, keresünk éttermeket, felfedezni való helyeket, tervezünk útvonalat, egy szóval mindent, de csomagoló listát egy darab cetlire írunk, amire el sem férnek a dolgok, a firkákat alig lehet elolvasni, szakad, gyűrődik….Miért ne használná erre is a telefonját? Javasoljuk, hogy töltsön le egy csomagolós applikációt, ami segít a lista elkészítésében, rendszerezésében, és aktualizálásában is, rengeteg ilyen van. Ezekben a csomagolós applikációkba akár az utazótársait, családtagjait is felveheti, ez segít, hogy még naprakészebb, átláthatóbb legyen a csomagoló lista. 

 

Válassza ki a megfelelő bőröndöt

Folytassuk a sikeres pakolás legfontosabb építőkövével – a poggyászával. Ha már meg van, hogy miket akar vinni, hány napra megy, és hova, akkor nincsen más, mint eldönteni, hogy milyen bőröndöt visz. Se a túl nagy, se a túl kicsi nem jó- főleg ha repülővel megy. Ha csak kézipoggyásszal utazik, akkor tudja, milyen létfontosságú, hogy bőröndje jól legyen elkészítve, és bőven legyen benne rendezhető hely, ne csak egy nagy tér, hanem többféle zseb a különböző dolgoknak. Ne az legyen a legfontosabb, hogy milyen színű a poggyász, hanem, hogy belülről milyen, mennyire praktikus a használata.

 

Pakolj rendszerezetten

Lehet, hogy ez semmibevételnek tűnik, de biztos vagyok benne, hogy mindannyian ismerjük (vagy épp mi magunk vagyunk) azt a személyt, akinek a bőröndje állandóan úgy néz ki, mintha egy napon felrobbant volna az utazása során, pedig egy rendszerezetten pakolt bőrönd nagyban csökkenti a stresszt az utazás során, és annak is csökkenti a kockázatát, hogy valami otthon maradjon, vagy ne legyen meg. Ha nincsen elegendő rekesz a bőröndben és táskában vigyen zacskókat, egyéb tárolókat. Egy tasak minden gyógyszernek vagy egészséggel kapcsolatos cikknek, egy kemény oldalú tok az összes vezetéknek és memóriakártyának, egy kéznél hordható tasak az összes folyadékoknak és krémemnek, egy a szennyesnek, és sorolhatnánk.

 

Minél kevesebb ruha, annál jobb

Különösen, ha a nyári hónapokban utazik, és meleg éghajlaton tartózkodik, a ruhákkal nagyon egyszerűen tud helyet spórolni, amennyiben szeretne. Elég csak több alsónemű, és egy ruhát többször is felvehet, akár kombinálhatja is őket, senki sem fogja észrevenni, ha ugyanabban a ruhában vacsorázik, amiben tegnap előtt egy múzeumban volt. Az ingeket, pólókat többször is variálhatja szoknyákkal, nadrágokkal, így ebből nem kell sokat vinni, azonban fehérneműből érdemes pluszba is csomagolni! Ha nem hordja otthon, valószínűleg utazás közben sem fogja viselni- ne vigyen felesleges ruhákat! Ne csomagoljon be egy csomó új vagy véletlenszerű ruhát, és ne számítson arra, hogy hirtelen fel akarja venni őket, ha eddig sem hordta, biztos oka van. Inkább otthon is sokszor hordott, viszonylag kényelmes ruhákat válogasson össze! 
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976