Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Utazás kisgyermekkel - Így éljük túl a hosszú autóutat a picivel

Szülőként be kell látnunk, hogy gyerkőccel (pláne többel) útnak indulni bizony olykor nem könnyű feladat. Nem csupán a szükséges dolgok hiánytalan bepakolására kell ügyelnünk, de ott a hosszú, akár órákon át tartó autóút, amikor le kell kötnünk a kicsiket. Szerencsés eset, ha éppen alvásidőben indulunk útnak, de erre mégsem apellálhatunk mindig. Íme néhány egyszerű, de nagyszerű tipp hosszabb autóutakhoz.

Utazás kisgyermekkel - Így éljük túl a hosszú autóutat a picivel

Hagyjuk, hogy a kicsik is kivegyék a részüket a pakolásból

Bepakolni a kedvenc, könnyedén szállítható játékokat… A dolog magától értetődik, de sajnos olykor mégis megfeledkezünk róla. A játékok kiválasztásánál ügyelnünk kell rá, hogy olyat válasszunk, amivel az autóban is el tudja szórakoztatni magát a kicsi. Értelemszerűen a puzzle ezesetben nem feltétlenül tökéletes választás, így célszerű ezt az alternatívát elkerülni, amikor a gyermekekre bízzuk a játék kiválasztását… Mert hogy igenis érdemes hagynunk, hogy maguk pakolják be az apróságaikat.

 

Készítsük fel őket előre az útraű

Meséljük el nekik, mi fog történni a következő órákban. Meg fogunk állni pihenni? Ha igen, hol? Esetleg útközben ebédelünk/vacsorázunk is valahol? Mit fogunk enni? Lesz valamilyen látnivaló, amit meg fogunk nézni? Ezek mind-mind olyan részletek, amelyeket még az út előtt elmesélhetünk a kicsiknek, és az út során fel is eleveníthetjük azokat. 

 

Kerüljük el a mozgalmasabb időszakokat

Ha nem muszáj, ne a legnagyobb dugó közepén induljunk útnak. Bár azt gondolhatnánk, hogy a gyerkőcöt ígyis-úgyis le kell tudnunk kötni, ami igaz is. Ennek ellenére sem mindegy, hogy meddig tart az út, és az sem, hogy apa és anya feszültek-e az út során, vagy izgatottan, de nyugodtan érkeznek meg a célállomásra.

 

A tökéletes helyszínt keresi egy családi nyaraláshoz? Négycsillagos wellness hotelünkben megtalálhatja! A szálloda csupán egy karnyújtásnyira fekszik a Balaton, a Bakony, a Balaton-felvidék és a Somló széspégeitől! Szobafoglalásra való ajánlatkérésért kattintson az alábbi gombra!

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

Készüljünk közös játékokkal

Miért ne használhatnánk fel az utazás óráit egy kis közös szórakozásra? Íme néhány szuper kis ügyességi játék, amiket garantáltan imádni fognak a picik!

 

ABC

Egyikünké az út jobb, másikunké a bal oldala. A feladat egyszerű. Mindkét játékosnak végig kell mondani az ábécét, de csak akkor léphetünk a következő betűre, ha olyan rendszámtáblát, út menti táblát, reklámtáblát, stb. látunk, aminek szövegében szerepel az adott betű.

 

Állatos betűlánc

Az egyik játékos mond egy állatot, majd a többi játékos következik. Mindenkinek olyan állatot kell mondania, aminek a neve azzal a betűvel kezdődik, amellyel az előző állat neve végződött.

 

Mesébe illő fonál

A feladat az, hogy közösen kitaláljatok egy saját történetet. Az első mesélő az “Egyszer volt, hol nem volt...” mondattal indítja a történetet, majd mindenki hozzátesz még valamit. Kitalálhattok saját szabályokat is, például, hogy egy történet csak 15 percig mesélhető, vagy a történetnek véget kell érnie, ha bezárul a kör, és mindenki hozzátett egyvalamit. Szuper családi emlékek születnek a játék alatt!

 

A kedvenc egészséges nasi

A játékok, filmek és szórakoztató feladatok ellenére is előfordulhat, hogy a gyerekek nyűgössé válnak. Éppen ezért érdemes rendszeresen szünetet tartani, és átmozgatni kicsit a végtagokat. Erre ugyanakkor nincs mindig lehetőségünk, ezeket a vészhelyzeteket pedig meg kell tudnunk oldani valahogy. Érdemes felkészülni a gyerkőcök kedvenc nasijával (természetesen még jobb, ha az valamilyen egészséges finomság), hogy egy kicsit eltereljük a figyelmüket.

 

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

Bár az esküvő szezont nyáron jegyezzük, nemcsak ebben az évszakban lehet esküvőket tartani. Gondoljon csak bele, milyen csodálatosan mutatna a hófehérre varázsolt háttér egy esküvői kompozícióhoz....

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976