Ajánlatkérés szobafoglalásra
Logo
en hu de
kep

Utazás kisgyermekkel - Így éljük túl a hosszú autóutat a picivel

Szülőként be kell látnunk, hogy gyerkőccel (pláne többel) útnak indulni bizony olykor nem könnyű feladat. Nem csupán a szükséges dolgok hiánytalan bepakolására kell ügyelnünk, de ott a hosszú, akár órákon át tartó autóút, amikor le kell kötnünk a kicsiket. Szerencsés eset, ha éppen alvásidőben indulunk útnak, de erre mégsem apellálhatunk mindig. Íme néhány egyszerű, de nagyszerű tipp hosszabb autóutakhoz.

Utazás kisgyermekkel - Így éljük túl a hosszú autóutat a picivel

Hagyjuk, hogy a kicsik is kivegyék a részüket a pakolásból

Bepakolni a kedvenc, könnyedén szállítható játékokat… A dolog magától értetődik, de sajnos olykor mégis megfeledkezünk róla. A játékok kiválasztásánál ügyelnünk kell rá, hogy olyat válasszunk, amivel az autóban is el tudja szórakoztatni magát a kicsi. Értelemszerűen a puzzle ezesetben nem feltétlenül tökéletes választás, így célszerű ezt az alternatívát elkerülni, amikor a gyermekekre bízzuk a játék kiválasztását… Mert hogy igenis érdemes hagynunk, hogy maguk pakolják be az apróságaikat.

 

Készítsük fel őket előre az útraű

Meséljük el nekik, mi fog történni a következő órákban. Meg fogunk állni pihenni? Ha igen, hol? Esetleg útközben ebédelünk/vacsorázunk is valahol? Mit fogunk enni? Lesz valamilyen látnivaló, amit meg fogunk nézni? Ezek mind-mind olyan részletek, amelyeket még az út előtt elmesélhetünk a kicsiknek, és az út során fel is eleveníthetjük azokat. 

 

Kerüljük el a mozgalmasabb időszakokat

Ha nem muszáj, ne a legnagyobb dugó közepén induljunk útnak. Bár azt gondolhatnánk, hogy a gyerkőcöt ígyis-úgyis le kell tudnunk kötni, ami igaz is. Ennek ellenére sem mindegy, hogy meddig tart az út, és az sem, hogy apa és anya feszültek-e az út során, vagy izgatottan, de nyugodtan érkeznek meg a célállomásra.

 

A tökéletes helyszínt keresi egy családi nyaraláshoz? Négycsillagos wellness hotelünkben megtalálhatja! A szálloda csupán egy karnyújtásnyira fekszik a Balaton, a Bakony, a Balaton-felvidék és a Somló széspégeitől! Szobafoglalásra való ajánlatkérésért kattintson az alábbi gombra!

 

Ajánlatkérés szobafoglalásra

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért! Kérje ajánlatunkat szobafoglalásra az alábbi gombra kattintva!

 

Készüljünk közös játékokkal

Miért ne használhatnánk fel az utazás óráit egy kis közös szórakozásra? Íme néhány szuper kis ügyességi játék, amiket garantáltan imádni fognak a picik!

 

ABC

Egyikünké az út jobb, másikunké a bal oldala. A feladat egyszerű. Mindkét játékosnak végig kell mondani az ábécét, de csak akkor léphetünk a következő betűre, ha olyan rendszámtáblát, út menti táblát, reklámtáblát, stb. látunk, aminek szövegében szerepel az adott betű.

 

Állatos betűlánc

Az egyik játékos mond egy állatot, majd a többi játékos következik. Mindenkinek olyan állatot kell mondania, aminek a neve azzal a betűvel kezdődik, amellyel az előző állat neve végződött.

 

Mesébe illő fonál

A feladat az, hogy közösen kitaláljatok egy saját történetet. Az első mesélő az “Egyszer volt, hol nem volt...” mondattal indítja a történetet, majd mindenki hozzátesz még valamit. Kitalálhattok saját szabályokat is, például, hogy egy történet csak 15 percig mesélhető, vagy a történetnek véget kell érnie, ha bezárul a kör, és mindenki hozzátett egyvalamit. Szuper családi emlékek születnek a játék alatt!

 

A kedvenc egészséges nasi

A játékok, filmek és szórakoztató feladatok ellenére is előfordulhat, hogy a gyerekek nyűgössé válnak. Éppen ezért érdemes rendszeresen szünetet tartani, és átmozgatni kicsit a végtagokat. Erre ugyanakkor nincs mindig lehetőségünk, ezeket a vészhelyzeteket pedig meg kell tudnunk oldani valahogy. Érdemes felkészülni a gyerkőcök kedvenc nasijával (természetesen még jobb, ha az valamilyen egészséges finomság), hogy egy kicsit eltereljük a figyelmüket.

 

 

Ajánlatkérés szobafoglalásra

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért! Kérje ajánlatunkat szobafoglalásra az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.