Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

A Kristály Hotelben forgott az atv haza húzó műsora- ezért érdemes ellátogatni Ajkára

„Hiszik vagy sem, ezek a felvételek egy olyan városban készültek, ahol nagyjából húsz évvel ezelőtt kevesek gondolták, hogy folytatódhat a történetük, legalábbis boldogan. Ajkán vagyunk.” Indul a videó, amit az atv haza húzó műsora forgatott azzal a céllal, hogy bemutassa városunk báját, fő nevezetességeit, és ebben a Kristály Hotel is helyet kapott.

A Kristály Hotelben forgott az atv haza húzó műsora- ezért érdemes ellátogatni Ajkára

Ajka fő nevezetességei: Ajkai Bányászati Múzeum

Ajkán a bányászatnak nagyon nagy jelentősége van, ennek állít méltó emléket a Bányászati Múzeum, ami több állandó kiállítással is várja az érdeklődőket. A múzeum nagyon eredeti, főépülete gyakorlatilag az akna szállítógépháza, több izgalmas kiállítás is van, amit meg lehet nézni, többek között a látogatók szemügyre vehetik az aknaházat, a kovácsműhelyét, megtekinthetik a bányában egykor használt, illetve még ma is működőképes gépeket az udvari gépparkban. Továbbá van ásvány-, kőzet- és őslénytár is, ami már több mint 1000 db, izgalmas leleteket mutat be. Hétfő kivitélével minden nap nyitva van, keddtől péntekig 11.00-16.00, hétvégente 10:00-16:00. Belépő felnőtteknek:500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak:300 FT.

 

Ajka fő nevezetességei: Ajkai Parkerdő

Ha valaki egy kis nyugalmat, feltöltődést szeretne, és elvonulni a város zajától, akkor a Parkerdő tökéletes lehetőséget nyújt erre. Ráadásul telente sí-, és szánkópályaként is használják, sok helyi lakosnak ide fűzödik az első síélménye. 

 

Ajka fő nevezetességei: Csónakázó-tó

„Kacsák, csillogó víztükör, csend és nyugalom”-Ajka belvárosában. A közvetlen szomszédságunkban található Csónakázó-tó nemcsak minket varázsolt el, hanem az atv stábját is. Egy tó a város szívében, csupa zöld, csupa nyugalom, tökéletes egy kisebb sétára, vagy egy kis olvasásra, a tó szívében található szigeten, Fekete István hőseinek szobrai társaságában. Fekete István is Ajkán, élt és dolgozott 1928 és 1941 között. Mi is csak ajánlani tudjuk a helyet!

 

Ajka fő nevezetességei: Kristály Hotel****

Bizony mi is felkerültünk Ajka fő nevezetességeinek listájára, amit ez úton is nagyon köszönünk! „A Kristály Hotel egy igazi kincsesbánya azoknak, akik szeretnek jókat enni.”- hallható a videóban, és ezt mi sem tudjuk megcáfolni. Kényelmes szobáink, modern wellness részlegünk mellett, éttermünk, és cukrászdánk gasztronómiai kincsei is várják leendő vendégeinket! A műsorban néhány titkot is mutatunk egyenesen négycsillagos konyhánkból, és cukrászdánkból! A műsorban, ami ITT lehet megnézni, sok-sok érdekességet lehet megtudni rólunk!
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.