Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Egyszerű, de nagyszerű csapatépítő játékok

Ma már nem az a kérdés, hogy érdemes-e csapatépítő tréninget szervezni, hanem az, hogy hogyan és milyen programok, játékok segítségével hozhatjuk ki belőle a legtöbbet. Íme néhány egyszerű, de nagyszerű, kreatív csapatépítő játék, amelyek nem csupán a szórakozást garantálják, de fejlesztik az összetartást, a csapatszellem kialakulását, a bizalom meglétét.

Egyszerű, de nagyszerű csapatépítő játékok

Csapatépítő játékok Nr. 1: Három igaz, egy hamis

Az egyik legegyszerűbb csapatépítő játék, ugyanakkor igen népszerű is, nem véletlenül. Egyrészt minimális előkészületet igényel, másrészt kisebb és nagyobb csoportok számára is ideális. A feladat az, hogy minden résztvevő írjon magáról három igaz, és egy hamis állítást. A játékmesternek össze kell gyűjtenie a papírokat, majd fel kell olvasnia az azokon szereplő állításokat. A feladat kettős, így két nyertest könyvelhetünk el a csapatépítő játék végén: egyrészt ki kell találniuk a résztvevőknek, hogy kiről szólhat az állítás, másrészt arra is rá kell jönniük, hogy melyik közülük a hamis.

 

A tökéletes csapatépítő tréning helyszínt keresi? Négycsillagos wellness és konferencia hotelünk tökéletes választás! Komplex megoldásokkal, szállással, wellness részleggel és izgalmas, személyre szabott, kültéri és beltéri programokkal, jól felszerelt konferencia teremmel, biliárddal, dartsal, 4 pályás bowling pályával várjuk Vendégeinket. Hogy csak néhány dolgot említsünk… Kérje személyre szabott ajánlatunkat csapatépítő tréningre alább!

 

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

 

Csapatépítő játékok Nr. 2: Védjük meg a tojást

Ez a gyermekkorunkra emlékeztető feladat kiválóan fejleszti a kommunikációs készséget, valamint az együttműködést. A feladat az, hogy bármilyen irodaszerből, esetleg véletlenszerű tárgyból építsünk egy tojás köré egy védőburkot, amely megvédi azt a kb. 1 méter magas zuhanástól. Dolgozzunk csapatban!

 

Csapatépítő játékok Nr. 3: Képzeletbeli ajándék

Minden résztvevő felír egy tulajdonságot, információt magáról egy cetlire. A játékmester összekeveri, majd kiosztja a cetliket a résztvevőknek. Ha valaki a saját cetlijét kapta, cserélni kell. Minden cetlire annak újdonsült gazdája felír egy ajándékot, amellyel az azon már rajta lévő állítás alapján megajándékozná a tulajdonosát. A játék végén a játékmester felolvassa az állításokat és az ahhoz kapcsolódó ajándékot is, hogy a megajándékozott és az ajándékozó is magára ismerhessen.

 

Csapatépítő játékok Nr. 4: Egy közös történet

A feladat az, hogy egy adott munkahelyi problémára közösen megoldást találjunk, így két csoportra osztjuk a résztvevőket. Az egyik csoport felel a problémáért, a másik a megoldásért. A problémáért felelős csoport kezd, felvet egy gondot, amelyre a megoldásért felelős csoportnak kell reagálnia. Ezt követően a problémáért felelős csoport újra felvet egy lehetséges problémát, amely a korábbi megoldás ellenére is fennálhat. Mindez addig folytatódik, amíg az egyik vagy másik csapat kifogy a problémából vagy megoldásból. A hallottakat érdemes a csapatépítő játék után együtt átbeszélni.

 

Csapatépítő játékok Nr. 5: Találjuk meg a kaput

Szintén egy igen ismert, de ma már kicsit elhanyagolt játék. A résztvevők egy kört alkotnak. Egy ember kimegy, ez idő alatt a szobában maradtak megbeszélik, melyik két ember között lesz a kapu. A kint lévő játékost behívjuk, feladata az, hogy megtalálja a kaput kizárólag szemkontaktus segítségével. A kapu két oldalán álló játékosnak védenie kell a kaput, míg a többiek feladata az, hogy segítsék a játékost. Megszólalni, arcmimikát vagy egyéb mozgást használni tilos. Kizárólag a szemkontaktusra hagyatkozhatunk!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.