Rendezvény ajánlatkérés
Logo
en hu de
kep

Milyen italokat kell egy esküvőn felszolgálni?

Az italok minden esküvő fontos részét képezik, legyen szó esküvői fogadási italokról, érkezéskor üdvözlő italokról vagy étkezés közbeni italokról. Az esküvői italok lehetnek alkoholmentesek, de a leggyakrabban azért tartalmaznak alkoholt. Mikor és milyen típusú italokat kell felszolgálni egy esküvőn? Ehhez mutatunk most egy kis útmutató segédletet!

Milyen italokat kell egy esküvőn felszolgálni?

Esküvői üdvözlőitalok

Teljesen természetes, hogy minden eseményen vannak üdvözlő italok, egy esküvőn is valamilyen itallal szokás üdvözölni a meghívott vendégeket.  A legtöbben ezen a ponton döntenek úgy, hogy pezsgőt szolgálnak fel, azonban ízlésétől és az esküvő témájától függően számos más lehetőség is rendelkezésre áll. Például egy szabadtéri nyári esküvőre úgynevezett mocktailok is tökéletesen illenek. Ezek olyan kevert italok, amik ugyan hasonlítanak a koktélokhoz, de elkészítésükhöz nem használnak alkoholos italokat. Egy téli esküvőhöz pedig remek esküvői üdvözlőital lehet egy fűszeres forralt bor, ami felmelegíti a vendégeket.

 

Esküvői italok az étkezéshez

Az esküvői italok egy másik fontos részét képzik azok az italok, amiket az étkezés mellé szolgálnak fel. Ezek számossága, típusa nagyban függ nemcsak a menütől, a felszolgált ételektől, hanem az alapvető költségvetéstől is. Azonban azt fontos tisztázni, hogy az asztalra kikészített víz szinte kötelező része az esküvői vendéglátásnak, de sokszor ilyen alapvetőnek tekintik azt is, hogy bort helyezzenek ki az asztalra. Olyan rendszert is ki lehet alakítani, hogy nem az asztalra vannak tálalva az italok, hanem egy külön bár rész van kialakítva, ahonnan tetszés szerint rendelhetnek a vendégek. Az a legjobb, ha minden asztalon biztosít olyan alapvető italokat, mint szénsavmentes, és szénsavas víz, vörös-, és fehérbor, és néhány gyümölcslé, üdítő, azoknak, a gyerekeknek, illetve azoknak, akik nem fogyasztanak alkoholt. Az is jó, ha a pár tudja, melyik vendégnek, mik a preferenciái, esetleg a meghívó átadásakor ezzel kapcsolatban lehet néhány kérdést feltenni.

 

Esküvői pohárköszöntő italok

Az esküvői pohárköszöntőhöz ajánlott plusz italokat biztosítani. Az ifjú pár beszédjéhez rendszerint egy-egy pohár pezsgőt kap minden vendég. Ügyeljen arra is, hogy lehetőség legyen alkoholmentes pezsgő választására is, annak érdekében, hogy mindenki részesülhessen az ifjú pár köszöntésében egyaránt. 

 

Mennyi esküvői italt kell felszolgálni?

Egy esküvőn nincs jó vagy rossz alkoholtípus vagy mennyiség, de ha kreatívkodni szeretne, akkor jobb, ha minél sokszínűbb italválasztékkal készül. Nem feltétlenül csak alkoholos italokban kell gondolkodni, hiszen a sok alkoholnak nincsen jó hatása. Lehet ötleteskedni alkoholmentes italokkal is, ott vannak például a mocktailok. Illetve fontos, hogy a kávéról, teákról sem szabad megfeledkezni. 

 

Esküvőt tervez? Kérjen ajánlatot a négycsillagos Kristály Hotel négycsillagos rendezvénytermébe! Szállodánk az elsőszámú rendezvényhelyszín Balaton közvetlen közelében, ahol nemcsak szállással, wellnessel, hanem exkluzív szolgáltatások valóságos tárházával várjuk, és még a megfelelő italokról is gondoskodunk az ételek mellett! Ajánlatkéréshez csak töltse ki az alábbi űrlapot! 

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976