Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Így gondoskodhat haja egészségéről szaunázás közben

A szaunázásnak rengeteg pozitív hatása van a szervezetre, nemcsak remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít, hanem a keringési rendszernek, szívnek, immunrendszernek, és a bőrnek is jót tesz. Mivel a nedvesség rendkívül fontos hajunk egészsége és vitalitása szempontjából, elengedhetetlen, hogy megvédjük hajszálainkat, lógó fürtjeinket és hullámainkat a szauna száraz melegétől. Mutatunk ehhez néhány nagyszerű tanácsot: így gondoskodhat haja egészségéről és szépségéről a szaunában!

Így gondoskodhat haja egészségéről szaunázás közben

A haj rendszeres hidratálása 

Mielőtt szaunázna, gondoskodjon arról, hogy hajszálait is megfelelően kezeli. Ahogyan bőrünket, és lelkünket kezeljük a wellnessezéssel, úgy hajunkat is kell kezelni rendszeresen. A szép és egészséges hajhoz elengedhetetlen egy megfelelő hajápolási rutin.  A mély kondicionálás helyreállítja és segít megőrizni a haj belső hidratáltságát, míg az olajok és krémek használata segít megtartani a nedvességet, és gátat képez a hajszálak és a száraz hő között. A kettő kombinációja segít megőrizni a hajszálak kiszáradását hosszútávon.

A szauna csodás hatásairól ebben a cikkünkben olvashatnak pontos részleteket: A szaunázás pozitív hatásai.

 

A haj ápolása szaunázás előtt

Mielőtt belépne a szaunába, van néhány teendője a haj védelme érdekében. Mit kell tennie? Gondoskodnia kell arról, hogy a haj védve legyen a meleg, száraz levegő ellen! Leöblítheti a haját, és alkalmazhat egy választott mélykondicionálót, vagy felkötheti a haját, és befedheti műanyag sapkával is. Ez segít megelőzni a haj kiszáradását, és megakadályozza, hogy a szauna felszívja a belső nedvességet.

 

A haj ápolása szaunázás után közvetlenül

Abban a pillanatban, amikor kilép a szaunából, fontos a haj hidratáltságának, nedvességtartalmának és puhaságának helyreállítása. A legjobb, ha azonnal valamilyen hidratáló szert használ, ugyanis minél több idő telik el, annál több ideje lesz a hajának a kiszáradásra. Minél előbb jutassa vissza a nedvességet a hajába, de legkésőbb lefekvés előtt. Nem kell megszakítani a wellness pihenését, a legtöbb helyen biztosan talál megfelelő lehetőséget arra, hogy kondicionálót kenjen a fürtjeire.

 

Ha szeretné maximumára emelnie a pihenés élményét, akkor javasoljuk, hogy próbálja ki wellness komplexumunk további elemeit is. A sok-sok szauna mellett feszített víztükrű medence, napozóterasz, és pezsgőfürdő várja vendégeinket. A pezsgőfürdő azon túl, hogy ez közkedvelt kikapcsolódás, szintén megannyi pozitív hatással bír, amiről sokan nem is tudnak, EBBEN a cikkben ezeket is bemutatjuk részletesen. Ön tudta, hogy a nyugodt alvás elősegítésén túl a szívre is pozitívan hat? 
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

5 egyszerű ötlet téli esküvőhöz

Bár az esküvő szezont nyáron jegyezzük, nemcsak ebben az évszakban lehet esküvőket tartani. Gondoljon csak bele, milyen csodálatosan mutatna a hófehérre varázsolt háttér egy esküvői kompozícióhoz....

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976