Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Borbarátok figyelem! Ezeket a Balaton-felvidéki bortúrákat nem érdemes kihagyni!

A Balaton-felvidék varázslatos borvidékei várják a borkedvelőket. Ismerd meg azokat a bortúrákat, amelyek egyedülálló élményekkel és kiváló borokkal teszik felejthetetlenné a látogatást ebben a festői régióban.

Borbarátok figyelem! Ezeket a Balaton-felvidéki bortúrákat nem érdemes kihagyni!

Legjobb programok a borok kedvelőinek


A Balaton-felvidék nem csupán a festői tájairól és a Balaton látványáról híres, hanem kiváló borairól is, amelyek világszerte elismertek. A régióban található borászatok egyedülálló élményeket kínálnak a borkedvelők számára. Ha szereted a jó bort és a természetet, akkor egy Balaton-felvidéki bortúra tökéletes program számodra. 


A Hotel Kristály Ajka ideális kiindulópont lehet ezeknek a túráknak, ahol kényelmes szállással és vendégszeretettel várunk téged. Foglalj nálunk szobát, és élvezd a Balaton-felvidék kínálta boros élményeket!


Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

 


1. Szent Donát Birtok – Csopaki borok felfedezése


A Szent Donát Birtok Csopak egyik legkiemelkedőbb borászata, amely híres a kiváló minőségű borairól és a lenyűgöző panorámájáról. A birtok a Balatonra néző domboldalon helyezkedik el, és különleges borkóstolókat kínál.

 

Borkóstoló program:


•    Terroir túra: Ismerkedj meg a birtok különböző dűlőivel, és kóstold meg a helyi szőlőfajtákból készült borokat, mint például az Olaszrizling és a Furmint.
•    Bor és gasztronómia: A borkóstolók mellett lehetőség van gourmet ebédekre és vacsorákra, ahol a borokat helyi alapanyagokból készült ételekkel párosítják.
•    Pincelátogatás: Nézd meg a borászat modern feldolgozóüzemét és a történelmi pincét, ahol a borok érlelődnek.

 

 


2. Homola Pincészet – Modern borászat Paloznakon


A Homola Pincészet Paloznakon található, és az innovatív megközelítéséről, valamint kiváló borairól ismert. A pincészet különösen figyel a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre, ami a borok minőségében is megmutatkozik.


Borkóstoló program:


•    Dűlőtúra: Sétálj végig a szőlőültetvényeken, és ismerd meg a különböző dűlők sajátosságait és a szőlőművelés fortélyait.
•    Bor és jazz: Nyáron a borászat jazz esteket szervez, ahol a jó bor és a kiváló zene találkozik.
•    Borpiknik: Foglalj egy piknik kosarat a borászat borai és helyi finomságok társaságában, és élvezd a táj szépségét egy nyugodt délután során.

 

 


3. Gilvesy Pincészet – Borkóstolás a Szent György-hegyen


A Gilvesy Pincészet a Szent György-hegyen található, amely a Balaton-felvidék egyik legszebb borvidéke. A vulkanikus talajnak és a különleges mikroklímának köszönhetően a borok egyedi ízvilággal rendelkeznek.


Borkóstoló program:


•    Hegyitúra: Fedezd fel a Szent György-hegyet, és ismerd meg a borászat különleges szőlőfajtáit és dűlőit.
•    Pincelátogatás és borkóstoló: Látogasd meg a borászat pincehelyiségeit, és kóstold meg a legjobb tételeket a borász vezetésével.
•    Szüreti élmény: Vegyél részt a szüreti időszakban a szőlőszedésben és a borkészítés folyamatában, majd élvezd a friss must ízét.

 

 


4. Laposa Birtok – Balaton-felvidéki panoráma és borok


A Laposa Birtok Badacsony egyik legismertebb borászata, amely nemcsak kiváló borairól, hanem lenyűgöző kilátásáról is híres. A borászat különleges programokat kínál a látogatóknak, amelyek egyedülálló élményt nyújtanak.


Borkóstoló program:


•    Bor és kilátás: Kóstold meg a birtok borait a teraszon, miközben gyönyörködsz a Balatonra nyíló panorámában.
•    Badacsonyi túra: Fedezd fel Badacsony hegyét, és ismerd meg a helyi szőlőfajták és borok történetét.
•    Bor és gasztronómia: Élvezd a borászat saját éttermének kínálatát, ahol a borokat helyi ételekkel párosítják, hogy tökéletes harmóniát teremtsenek.

 

 


5. Szászi Birtok – Organikus borászat a Szent György-hegyen


A Szászi Birtok egy organikus borászat a Szent György-hegyen, amely a természetességet és a fenntarthatóságot helyezi előtérbe. A borászat különleges figyelmet fordít a környezetvédelemre és az organikus szőlőművelésre.


Borkóstoló program:


•    Organikus túra: Ismerd meg az organikus szőlőművelés és borkészítés részleteit, és kóstold meg a természetes módszerekkel készült borokat.
•    Panorámás borkóstoló: Kóstold meg a borászat tételeit a panorámás teraszon, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Balatonra és a környező hegyekre.
•    Kézműves piac: A borászat rendszeresen szervez kézműves piacokat, ahol helyi termelők és kézművesek kínálják portékáikat.

 


Hogyan készülj fel egy bortúrára?


Egy bortúra előkészítésekor néhány dolgot érdemes figyelembe venni, hogy az élmény valóban felejthetetlen legyen.

 

  • Foglalj előre: A népszerű borászatok gyakran teltházasak, ezért érdemes előre lefoglalni a borkóstoló programokat és túrákat.
  • Öltözz kényelmesen: A szőlőültetvényeken és pincékben tett sétákhoz kényelmes, időjárásnak megfelelő öltözet szükséges.
  • Hozz magaddal vizet: A borok kóstolása mellett fontos a hidratálás, ezért mindig legyen nálad elegendő víz.
  • Ne vezess: Ha autóval érkezel, gondoskodj róla, hogy legyen sofőr, vagy használj taxi- vagy transzfer szolgáltatást a borkóstoló helyszínek között.

 

A Balaton-felvidék varázslatos borvidékei várják a borkedvelőket. Ismerd meg azokat a bortúrákat, amelyek egyedülálló élményekkel és kiváló borokkal teszik felejthetetlenné a látogatást ebben a festői régióban. 


A Hotel Kristály Ajka ideális kiindulópontot nyújt ezekhez az izgalmas bortúrákhoz, kényelmes szállással és vendégszeretettel várva a látogatókat. Nálunk pihenhetsz és feltöltődhetsz, mielőtt elindulnál felfedezni a környék borászatainak legfinomabb kínálatát. Valamint a bortúra fáradalmait is érdemes wellness-részlegünkön kipihenned!
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976