Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Megújul a Somló vár: a csodaszép Somló még szebb lesz

A Somló szállodánktól egy karnyújtásnyira található, de nemcsak ezért gondoljuk azt, hogy hazánk egyik legszebb és legkülönlegesebb vidéke. Megannyi látnivaló van itt, és persze tennivaló is akad nem kevés. Két szaunázás között érdemes bejárni a környéket, felfedezni az idilli pincéket, és megcsodálni az olyan látnivalókat, mint a Somlói Vár, ami jövőre még szebb lesz.

Megújul a Somló vár: a csodaszép Somló még szebb lesz

A Somló legszebb látnivalói

A négycsillagos Kristály Hotel Ajkán található, szinte egy karnyújtásnyira a Somló hegytől, ezért minden nálunk megszálló vendégnek javasolni szoktuk, ha van egy kis ideje, akkor fedezze fel a Somló heyet. Önt is erre invitáljuk! Sokan nem tudják, de szigorúan véve, a Somló is a legendás Balatoni Tanúhegyeknek az egyik tagja, annak ellenére, hogy kicsit másmilyen, mint a Badacsony, vagy a Szent-György hegy. Itt is vannak kedves kis borászatok, bájos pincékkel, ahol nagyon jó borok készülnek, amiket éttermünkben is meg lehet kóstolni a finom fogások mellett. Somló igazi tradicionális bora a juhfark, ha erre jár, nem hagyhatja ki! A bor mellett a Somló Spirit pálinkáit is érdemes megízlelni. Persze nem csak az alkohol körül forog a világ, sőt… Látnivalók terén is bővelkedik a Somló: kápolna, vár és kilátó is van a hegyen. A Szent Margit-kápolna a legismertebb, aminek egyik legnagyobb különlegessége, hogy egy300 éves hársfa van mellette. A kilátóból pedig szép időben nemcsak az egész Balaton-felvidék, hanem szinte a fél Dunántúl belátható. Ezekről a látnivalókról korábban már ITT írtunk részletesebben! A Somlói Királyok boráról pedig ITT lehet részleteket olvasni!  

 

Megújul a Somlói Vár

Nagyon sok látnivaló van a Somló környékén, még akkor sem lehet unatkozni, ha nem keressük fel kéken hullámzó Balatont, ami egyébként nincsen messze! De a legkiemelkedőbb látnivaló egyértelműen a Somlói Vár, ami nemcsak azért különleges, mert a szeretett Somlónkon áll, hanem mert a története is különleges. A keletkezésének pontos ideje nem ismert, de a történészek nagy valószínűséggel a tatárjárás követő időszakra teszik. Gyakran cserélgették a tulajdonosok egymást, de Mátyás király kezén is volt, aki viszont kedvenc hadvezérének, Kinizsinek ajándékozta azt. Mára már csak omladozó falak maradtak az egykoron impozáns várból, az idő vas foga elbánt vele, azonban egy nagyszabású felújításon esik át, nagy örömünkre.

 

Mi újul meg a Somlói Váron?

A Somló Vár felújításának, rekonstruálásának az a célja, hogy a vár is felkerüljön a legnépszerűbb úti célok közé, ahol a helye volt mindig is. Jelenleg az alsóvár helyreállítása zajlik, a tervek szerint vártörténeti kiállítás is helyet kap majd az épületegyüttesben, ahol még többet megtudhat a vár izgalmas fordulatokkal teletűzdelt múltjáról. Olyan zárt tereket hoznak majd létre, ahol többek között bemutatják majd a hajdani sütőházat is, kemencéjének részleges rekonstrukciójával együtt. Valamint az alsóvár és felsővár közötti látványos hidat is visszaállítják. A tervek szerint márciusban lesznek kész a munkálatok. Így a tavasszal, valamint a nyáron idelátogatva, már teljes pompájában csodálhatják meg a csodaszép épületet.

 

Foglaljon szobát wellness hotelünkbe, és fedezze fel az elsők között hazánk egyik legszebb várát teljes pompájában!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!


 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

5 érv a bakonyi kirándulások mellett

5 érv a bakonyi kirándulások mellett

Magyarország leggyönyörűbb erdeitől a misztikus-vallásos emlékeken át a sportolási, lovaglási lehetőségekig annyi minden vár a Bakonyban, hogy itt soha nem unatkozhatsz. Évszaktól és időjárástól...

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976