Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

5 eldugott őszi kirándulóhely a Balatonnál idén őszre

Látta már a Tihanyi Apátságot, volt már a Szigligeti Várban, a Balatonboglári Gömbkilátóból is megcsodálta már a magyar tenger adta panorámát, valami különlegesebb balatoni élményre vágyik? Vagy egészen egyszerűen csak olyan eldugott kirándulóhelyeket keres a Balatonnál a koronavírus miatt, ahol nincsen tömeg? Idén ősszel mindennél fontosabb a biztonság, de azért nem kell lemondanunk a kikapcsolódás élményéről, ezért gyűjtöttünk 5 csodálatos, eldugott kirándulóhelyet a Balatonnál, ahol teljes biztonságban kirándulhatnak.

5 eldugott őszi kirándulóhely a Balatonnál idén őszre

#1. Eldugott kirándulóhelyek a Balatonnál: Szent Balázs templomrom

Egy romantikus templomrom az erdő közepében, egy aprócska település, Balatoncsicsó mellett. Garantáltan egy olyan balatoni kirándulóhely, ahol nemhogy nem fog tömegekkel találkozni, hanem az is kész csoda, ha a kirándulás közben valakivel összefut. Maga a templomrom nagyon varázslatos, megmaradt régi pompájában, talán az egyik legépebb templomrom a vidéken, ráadásul szépségéhez még a balatoni panoráma is hozzáad egy kicsit. A templomrom előtt egy pad áll, amit egy hatalmas fügefa árnyékol be, itt leülni, és gyönyörködni a Balaton szépségében, a varázslatos őszi természetben mágikus érzés. 

 

#2. Eldugott kirándulóhelyek a Balatonnál: Szent András-templomrom

A romantikus templomromokat nem lehet nem imádni, hiszen egyszerre átjárja a természet varázsa, kultúra, és a történelem szelleme ezeket az épületeket, és környéküket, éppen ezért egy másikat is ajánlunk a figyelmükbe.  Ez az Árpád-kori templomrom már közel sem olyan ép, mint a Szent Balázs templom, aminek szinte még minden fala áll, őrizve a Balatont a dombtetőről, azonban igazán különleges, kissé szeles, borús őszi napokon úgy érezheti magát itt az ember minta egy időviharba csöppent volna.

 

#3. Eldugott kirándulóhelyek a Balatonnál: Fekete-hegy, Köveskál

A Káli-medencéről korábban írtunk már bejegyzést a honlapunkra, amit IDE kattintva olvashatnak el. Már akkor is kiemeltük, hogy egy igazán varázslatos, különleges vidék ez, Magyarország egyik legszebb régiója, ami ráadásul nyugodt és békés. Ezúttal egy igazán barátságos túraútvonalat ajánlanánk Önöknek, ahol a világtól elvonulva megpihenhetnek, és megcsodálhatják a varázslatos őszi természetet. A Fekete-hegyet a mesés Köveskálból elindulva a sárga háromszög turistajelzés mentén lehet megközelíteni. A hely igazi különlegességének a tavak számítanak, amik a természet törvényeit meghazudtolva nem a völgyben, hanem a hegytetőn találhatóak. A túra útvonal családbarát, és kilátóval jutalmazza a kitartó kirándulókat!

 

#4. Eldugott kirándulóhelyek a Balatonnál: Somló-hegy

Ha azt mondjuk Tanúhegy, akkor mindenki rögtön a Badacsonyra gondol, pedig a Tanúhegyek családja ennél jóval népesebb. Az egyik legkülönlegesebb tagja a Somló-hegy, ami egy tökéletes, békés, nyugodt őszi kirándulóhely. Mesés táj fogadja a Balatonnál kirándulókat: kacsaringós szőlőültetvények, pompás bazaltalakzatok, fennsíkszerű hegytető, kilátóval, középkori várrom, ódon kápolnák, idilli családi borászatok, különlegesen finom helyi borokkal. Azoknak, akik a Badacsonyt számtalanszor megmászták már, mindenképpen ajánljuk a Somlót is, élményből itt sem lesz hiány!

 

#5. Eldugott kirándulóhelyek a Balatonnál: Úrkúti őskarszt

Sokan nem tudják, de egy igazi geológiai különlegesség is található a Balaton-felvidéken, aminek csak messzi vidékeken (leginkább a trópusokon) lelni párját. Nemcsoda hát, hogy a Csárda-hegyi őskarsztot 2013-ban az év földtani értékévé választották. A millió évekkel ezelőtt keletkezett természeti csodát sokan Magyarország Jurrasic Parkjaként tartják számon. Itt kirándulva tényleg olyan érzése lehet az embernek, mintha nem is Magyarországon járna: bizarr sziklavilág, érdekes növényzet, különös színvilág várja itt a kirándulókat hatalmas tömeg helyett.

 

Megtetszett Önnek az összes különleges őszi, balatoni kirándulóhely, legszívesebben az összes helyet meglátogatná? Van egy jó hírünk! Szállodánktól az összes kirándulóhely csupán egy karnyújtásnyira van. Foglaljon szobát nálunk az alábbi gomb segítségével, és fedezze fel a varázslatos őszi Balaton, teljesen biztonságosan!

 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

Szállodánkban minden, a koronavírus járvány miatti előírásra különösen nagy gondot fordítunk. Tágas tereinken ügyelünk a megfelelő távolságok tartására, a legmodernebb, ózongenerátoros fertőtlenítési eljárást alkalmazzuk. Munkatársaink minden előírt szabályt betartanak, és erre kérjük vendégeinket is. A Kristály Hotel mindent megtesz vendégei biztonsága érdekében!  
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.