Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Kihagyhatatlan, biztonságos őszi balatoni programok a 2020-as szezonra

Javában tombol a koronavírus járvány második hulláma, és ezt a tényt már mi magunk sem tudjuk figyelmen kívül hagyni. Éppen ezért arra gondoltunk, hogy gyűjtünk néhány biztonságos programötletet a Balatonnál, egy tökéletes őszi kikapcsolódáshoz. A következőkben tehát olyan balatoni programokat mutatunk be, ahol nem kell tartaniuk a koronavírustól.

Kihagyhatatlan, biztonságos őszi balatoni programok a 2020-as szezonra

#1. Biztonságos őszi balatoni programok: Őszi kirándulás a Balatonnál

A koronavírus elkerülésének legjobb módja, ha elkerülik a nagy ember tömeget, és ezt hol máshol lehetne jobban megvalósítani, mint a természetben? Az ősz egyébként is a hatalmas kirándulások, nagy túrák szezonja: a természet felölti a legszebb, és legszínesebb ruháját, minden egy kicsit megnyugszik. Egy feltöltődésre nincs is jobb megoldás, mint kirándulni egyet az őszi természetben. A magyar tengert pedig körbe ölelik csodaszép és izgalmas kirándulóhegyek: dimbes-dombos vidékek, kanyargó szőlő ültetvények, történelmi várak, geológiai érdekességek. Egy előző bejegyzésben gyűjtöttünk is néhány nagyon érdekes, de békés, eldugott kirándulóhelyet, ezt ide kattintva tudják megnézni.

 

#2. Biztonságos őszi balatoni programok: Séta a kiürült Balaton partokon

A Balaton partja nyáron hemzseg a strandolóktól, a boldog kisgyerekektől, a homokvárat építő kicsit nagyobbaktól, a vízibiciklin csúszkáló még nagyobbaktól, a napozóktól, a lángosozóktól, azonban ősszel ez teljesen megváltozik. A kis bódék leeresztik a redőnyt, egy időre bezárnak az ajtók, és a strandolók is hazamennek, a part szinte teljesen kiürül. A játszóterek üresek, szinte minden pad szabad, békés kacsák és hattyúk úszkálnak a kövek között, a Balaton partja teljesen megnyugszik. Ilyenkor Ön is teljes nyugalomban és biztonságban sétálhat egyet a parton, és gyönyörködhet a magyar tenger különlegesen szép őszi panorámájában. 

 

#3. Biztonságos őszi balatoni programok: Bortúra a Balatonnál

A Balaton híres a jó borairól, az ősz pedig a szüret és az új bor ünnepe. A híres-neves Balatoni borrégió Magyarország hét borrégiójának egyike, amit hat borvidék alkot: mégpedig a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, Balatonfüred–Csopaki, a Nagy-Somlói és a Zalai. A balatoni bortermelésnek igen nagy hagyománya van, még a római korra nyúlik vissza. Az itteni borok legendásak, bár mindegyik borvidék kicsit más. Apró pincék, kedves kis borászatok tarkítják a Balaton partját, ahol teljesen biztonságosan kortyolhatják a legkiválóbb újborokat, miközben a csodálatos Balaton kékségét szemlélik. 

 

#4. Biztonságos őszi balatoni programok: Gasztronómiai élmények a Balatonnál

Ha már a boroknál tartunk, akkor a balatoni gasztronómiai különlegességek sem maradhatnak ki az őszi balatoni élményekből. Nyáron minden a strandi lángosról, és a hekkről szól, de ősszel ezt felváltja a minőségi, gazdag balatoni konyha igazi arcra. Éttermünk is igen különleges szezonális, helyi termelőktől vásárolt alapanyagokból készült gasztronómia specialitásokkal várja Önöket! Ha a Balatonon járnak, akkor semmiképpen se hagyják ki, ide kattintva megnézhetik étlapunkat!

 

#5. Biztonságos őszi balatoni programok: Vitorlázás a Balaton közepén!

Hogy is lehetne hatékonyabban a szociális távolságot betartani, mint a Balaton közepén vitorlázva? Bár ősszel a Balaton vízének hőmérséklete már nem alkalmas mártózásra, fürdésre, azért még meg lehet találni a módját, annak, hogy élvezzék kicsit a vizet. Számos hajóbérlő cég, még most is indít vitorlás túrákat, ráadásul jóval olcsóbban, mint a nyári szezonban. Öltözzenek rétegesen, mert a Balaton közepén kicsit zordabb az idő!

 

Ha pedig Balatoni szállást keresnek a pihenéshez, akkor ne feledjék szállodánkat a Kristály Hotelt! Mindenre kész személyzetünkkel, tágas tereinkkel, gasztronómiai specialitásokkal, modern, a legbiztonságosabb fertőtlenítési eljárással tisztított wellness részleggel várjuk a pihenni vágyókat. Árkalkuláció és szobafoglalás az alábbi gomb segítségével! 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!


 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.