Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

5 érv a bakonyi kirándulások mellett

Magyarország leggyönyörűbb erdeitől a misztikus-vallásos emlékeken át a sportolási, lovaglási lehetőségekig annyi minden vár a Bakonyban, hogy itt soha nem unatkozhatsz. Évszaktól és időjárástól függetlenül mindig jöhetsz.

5 érv a bakonyi kirándulások mellett

A Bakony csak úgy ontja magából a szebbnél szebb helyeket és a bakancslistás látnivalókat.

 

Az itt található számtalan templomnak és szakrális emléknek, a motoros túrákra és gyalogos kirándulásokra alkalmas útvonalaknak és a kilátóhelyeknek köszönhetően a Bakony olyan kihagyhatatlan magyarországi úticél, ahova érdemes visszatérni.

 

Bár lenne még tippünk, most csak 5 érvet sorolunk fel, miért érdemes megismerni a Bakonyt, és hangulatos vidéki szállodánkból, a Hotel Kristály Ajkából felfedező útra vagy túrára indulnod.

 

1.A Bakony különleges hely Magyarországon

A Dunántúl egyik gyöngyszeme az erdős-ligetes, völgyekkel tagolt Bakony. Szépsége, egyedülálló állat- és növényvilága, a számos forrás és patak, a barlangok egész sora, már önmagában is lenyűgözővé teszi.


Három fő részre tagolódik, ezek közül sokan a legromantikusabbnak a Magas- vagy Öreg-Bakonyt tartják, ahol a hegység legmagasabb csúcsai állnak. A Keleti-Bakony a Zirci-medence és a Móri-árok között fekszik, legmagasabb pontja az Öreg Futóné. A Bakonyalja pedig nem más, mint a Magas-Bakony Kisalföld felőli lejtője, ami a Sokorói-dombság révén Győrig húzódik.

 

2.A Bakony egész évben izgalmas

Nincsen olyan évszak, nem jöhet olyan időjárás, hogy ne találnál magadnak megfelelő programot. 

 

Télen a múzeumok várnak (az Ajkai Kristály Múzeumtól a Bakony Múzeumig), a középkori várromok és várak (Csesznektől a Thury várig) a templomok és vallási kegyhelyek (a Zirci Apátságtól a magyarpolányi kálváriáig). Ha esik a hó, irány az eplényi sípálya!

 

Tavasztól őszig a szabadtéri kulturális programok és fesztiválok, az erdők, arborétumok, parkok, klasszikus túraútvonalak, a sportolási lehetőségek, strandok és fürdők, valamint a kilátók a legnépszerűbbek. De ekkor is megnézhetők a legjobb kiállítások, a legszebb egyházi emlékek, vadászhatsz szobrokra vagy régi parasztházakra.

 

3.A Bakony tele van bakancslistás helyekkel

Varázslatos erdők, misztikus romok, kilátóhelyek, titokzatos barlangok, motoros túrára alkalmas útvonalak, felfedezésre váró kastélyok és múzeumok, csörgedező patakok és források, kalandpark, ódon templomok – tovább soroljuk, miért érdemes a Bakonyban kirándulnod? Vagy már te is tudod, hogy legalább egyszer az életben el kell jönnöd ide, ha pedig már voltál a Bakonyban, muszáj visszatérned.

 

“A betyárok nyomában: 5 különleges bakonyi kirándulóhely” című blogbejegyzésünkben korábban már ajánlottunk bámulatos látnivalókat, ha kifejezetten túrázni érkezel vidéki szállodánkba.

 

4.A Bakonyban és környékén rengeteg sportolási lehetőség akad

Azok, akiknek a motorozás a szenvedélye, nem kell lemondani erről az élvezetről. Egyrészt hangulatos vidéki szállodánk, a Kristály Hotel Ajka híres arról, hogy itt szívesen látják a motorosokat. Másrészt a környékünkön két motocross-pálya is található. Az egyik a Baumidex Motocross magyar bajnoki pálya, a másik a Crosspark Ajka közel 50 méteres szintkülönbséggel és klasszikus pályákkal.

 

Lovagolni Ajkán a Rosa Horses, a Lurkó Lovasudvar és a Fehér Ló Fia Lovasegyesület szervezésében lehet, de nincsen messze szállodánktól a Bakonyi Tűzköves Hucul Ménes, a Hárskúti Lovas Klub,  a Bakony Lovasfarm, a Pokloskút Lovas Egyesület sem.

 

A bringások a bakonyi kerékpár útvonalak segítségével fedezhetik fel a tájat. Síelni Eplényben tudsz, a Cuha-völgyben pedig Via Ferrata vár. De a horgászok számára is akad program, hiszen szállodánktól nem messze kiváló horgászhely található.

 

5.Imádod a vizeket? Gyere a Bakonyba!

 

Patakok, tavak, források lelőhelye a Bakony, de még tengerszemhez is kirándulhatsz, ha erre jársz.

 

A Fenyves-tó egy viszonylag háborítatlan kis természeti csoda Öskü és Várpalota között, amit túrázókon kívül a horgászok is szeretnek. A Hubertlaki-tavat Bakonybél közelében a “bakonyi Gyilkos-tóként” is emlegetik, mivel tele van a tó tükréből kilátszó, félelmetesnek tűnő facsonkokkal.

 

Ha a Bakonyban csordogáló patakok érdekelnek, szívből ajánljuk a kirándulást a Gella-patakhoz, a Gerence-patakhoz, a Gaja-patakhoz vagy a Szápári-érhez.

 

És mielőtt a Bakonyba jössz, hogy a kalandokban részt vehess, és ezt a sok szépséget mind a saját szemeddel láthasd, ne felejtsd el időben lefoglalni a szállásodat a Kristály Hotel Ajkában.

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976