Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Hogyan fejezheted ki virágokkal az érzelmeidet?

Rózsaszirmot szórnál a kedvesed elé Valentin-napon, de elbizonytalanodtál? Színpompás virágcsokrot nyújtanál át a párodnak az évfordulótokon, de attól tartasz, hogy elcsépelt ajándék a virág? Ne aggódj! A virág örök klasszikus, életkortól független, csodálatos ajándék.

Hogyan fejezheted ki virágokkal az érzelmeidet?

A virág a szerelem ősi jelképe, mivel a porzóval és a bibével egyszerre jeleníti meg a női és férfi jelleget, a kerek fejű virágok pedig a teljességet, a világmindenséget idézik. Számtalan hiedelem fűződik a virágokhoz, és sokféle tulajdonságot vagy érzelmet fejezhetnek ki, sőt, különböző üzeneteket hordoznak.

 

Azt a módot, ahogyan a férfiak és nők a különféle virágokkal üzennek egymásnak, virágnyelvnek nevezzük. Évezredek óta használják a virágokat különféle érzelmek vagy tulajdonságok kifejezésére, a magyar népköltészet is gazdag a virágokkal kifejezett rejtett üzenetekben, de csak  a XIX. században fejlesztették tökélyre a virágnyelvet.

 

Ahhoz, hogy biztosan jól válassz a párodnak vagy a szeretteidnek virágot, nem árt ismerni e káprázatos növények szimbolikáját. Nézzük a legfontosabbakat!

 

Gerbera

A margaréta rokona a gerbera, mindkét virág hasonló jelentést hordoz, többek közt a kedvességet, az örömöt.

 

Gyöngyvirág

A megbecsülés és a tisztességes szándék jele a gyöngyvirág csokor. A virág az alázatosságot, őszinte szerelmet, szerénységet testesíti meg.

 

Ibolya

A szerénységet, hűséget és hálát jelképezi, így nyugodtan megajándékozhatod a szerelmedet illatos ibolyacsokorral.

 

Írisz

Az eszes, talpraesett nők virága a lila írisz. A kék pedig a reményt fejezi ki.

 

Kála

Részben az ártatlanság, részben a szépség szimbóluma, ezért is jó választás Valentin-napi vagy évfordulós csokorhoz, és ezért is kedvelik a menyasszonyok.

 

Kardvirág

Látványos csokrok készíthetők a feltűnő és gyönyörű gladoilusból, amely az erőt jelképezi.

 

Liliom

Az Ószövetségben még erotikus szimbólum volt, a kereszténység idején a tisztaság, ártatlanság megtestesítőjévé vált, a szenteket éppen ezért időnként liliommal ábrázolták. A fehér liliom a tiszta szándékot, a szépséget és a méltóságot fejezi ki.

 

Orchidea

Afrodiziákumként tartották számon az ókori görögök e növényt, ám ez a vélt tulajdonság feledésbe merült. A vágy, a szépség, a nemesség szimbóluma lett.

 

Rózsa

Az ókorban a szerelem istennőjének, a görög Aphroditének (és a római Vénusznak) a virága volt, később az égi, majd a reneszánsztól a földi szerelem jelképe. A fehér rózsa az ártatlanságot, tisztaságot, hűséget jelenti, ugyanakkor a búcsút, végső búcsúzást is kifejezheti. A vörös rózsa jelképezi a viszonzott szerelmet, szenvedélyt, ezért is kedvelt a belőle készült csokor lánykéréshez vagy Valentin-napi köszöntéshez. A rózsaszín a boldogságot, barátságot, kedvességet, szeretetet, szerelmet szimbolizálja. 

 

Szegfű

Bár ma már nem népszerű, kifejezetten mutatós csokrok köthetők vörös szegfűből, amely a piros rózsához hasonlóan a szerelmet fejezi ki. 

 

Tulipán

A vörös tulipáncsokor is felér egy szerelmi vallomással! A nőiességet, a szenvedélyt és szerelmet jelképezi. 

 

Miért kerülendő a krizantém?

Kelet-Ázsiában az uralkodók virágaként tartják számon, valamint a kitartás, a hosszú élet, a barátság szimbólumai. Nálunk azonban annyira összeforrt a mindenszentekkel és halottak napjával, hogy nem szokás krizantémcsokrot ajándékozni.

 

Óvatosan a sárgával!

Sárga virágokból összeállított csokrot azért nem ajánlott ajándékba adni, mert ehhez a színhez gyakran kapcsolódik negatív babona, érzelem és visszautasítás. A virágnyelvben például a sárga liliom jelentése hamisság, a sárga szegfű a megvetést, elutasítást vagy csalódást testesíti meg, a sárga rózsa hűtlenséget, irigységet vagy éppen féltékenységet fejez ki, a sárga tulipán pedig a reménytelen szerelmet szimbolizálja. Nárciszból pedig azért nem ajándékozhatunk egyetlen szálat, csupán egész csokrot, mert az egy szál nárcisz a babona szerint szerencsétlenséget hoz. Ha viszont több más színnel kombináljuk a sárgát, már elveszíti negatív jelentését.

 

Ha szeretnéd megünnepelni a Valentin-napot, vagy kettesben eltölteni pár romantikus napot a szerelmeddel, lepd meg egy wellness hétvégével! Várunk benneteket vidéki szállodánkban, a Kristály Hotel Ajkában!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976