Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

Ezek a legfontosabb és legjobb esküvői trendek 2023-ban

Visszatértek az esküvők a rendes kerékvágásba, ráadásul az új trendek szerint nem kell szigorúan ragaszkodni egyetlen hagyományhoz sem, így a nagy napotok megszervezésének már csak a fantáziátok szabhat határt.

Ezek a legfontosabb és legjobb esküvői trendek 2023-ban

Szinte történelmi év volt 2022, ami a lakodalmakat illeti. A pandémia végével ismét teljes erőbedobással készülhettek a párok az esküvőjükre.

 

Jól érezhető az elmozdulás a kicsi, szerény ceremóniáktól az egyedi, nagyobb esküvők felé, amelyeken nem ragaszkodnak a klasszikus forgatókönyvekhez, hanem a menetrendet, a dekorációt és az öltözéket is személyre szabhatjuk az igényeink szerint. Lássuk a legmeghatározóbb 2023-as trendeket!

 

Legyen mindenki számára élmény az esküvő!

A párok nem csupán azt szeretnék, hogy a nagy nap róluk szóljon, hanem arra is gondolnak, hogy milyen élményt nyújt az esküvőjük a násznépnek. Az is számít, hogy a meghívottak jól érezzék magukat, jól szórakozzanak, és a légkör barátságos legyen, attól függetlenül, hogy 50, 150 vagy több száz vendég lesz jelen.

 

Egyre fontosabb a maximális kényelem is. Bryan Rafanelli, egy elismert amerikai esküvőszervező egy magazinnak elárulta, hogy az ügyfelei szeretik a szállodai lakodalmakat, ahol az egész násznép végig együtt lehet. Így mindenki akkor fejezheti be a bulit és akkor térhet nyugovóra, amikor akar. És hol is találhatnál jobb helyszínt az esküvődnek egy nívós vidéki szállodánál, mint amilyen a Hotel Kristály Ajka, ahol egy karnyújtásnyira találsz lenyűgöző helyeket a fotózáshoz?

 

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés
 

 

Színpompás esküvők

Bár a trend nem új, mivel a merész színválasztás már tavaly is a meghatározó trendek között szerepelt. Ma már nem olyan fontos az, hogy a menyasszony hófehérben, a vőlegény fekete szmokingban vagy legalábbis sötét öltönyben jelenjen meg. A párok bátran választanak erőteljes színeket a meghívókhoz, a dekorációhoz, a virágcsokorhoz, de akár az öltözékükhöz is. 

 

Hódítanak a harsogó árnyalatok és az első pillantásra vadnak tűnő motívumok, mint amilyen a feltűnő virágminta vagy a hatalmas szív. Merészebbek a textúrák is, már nem a visszafogott színű, sima felületű tüll vagy selyem az egyeduralkodó.

 

Izgalmas trend a szelfifal vagy szelfikeret felállítása is az esküvői fogadás helyszínén, ahol nem csak a friss házasok, hanem a násznép tagjai is készíthetnek vicces fotókat a telefonjukkal.

 

Ugyancsak bátor és érdekes trend a cserepes növények és az óriási gyertyatartók, valamint a látványos fényfüggönyök használata a lakodalom helyszínén.

 

Kisebb csokrok

Ebben az évben a nehéz, méretes csokrok helyett a kisebb, könnyebben megfogható csokrok népszerűbbek. Egyre több az olyan csokor is, amibe mezei virágokat vagy tipikus kerti virágokat is kötnek, például levendulát, margarétát, pünkösdi rózsát, dáliát, menyecskerózsát, orgonát.

 

Sokféle lehet a menyasszonyi ruha

Talán minden eddiginél szélesebb palettáról választhatnak maguknak ruhát a menyasszonyok a nagy napra. A fehér, ekrü és pezsgőszín mellett egyre népszerűbbek a pasztell árnyalatok, de a kifejezetten színes, akár virágmintás öltözékek is.

 

Divatban marad a csipke és a tüll, illetve ezek kombinációja, terjed a miniruha, és felbukkannak a kínálatban az áttetsző anyagból készült menyasszonyi ruhák egyaránt.

 

Természetesebbek a frizurák

Az órákig készülő, csatokkal, hajlakkal rögzített kontyok csodaszépek, de nem mindenkinek állnak jól, és nem is kell mindenkinek ezt a hajviseletet választania az esküvőjén. Az utóbbi években a laza hullámok, copfok, egyszerűbb feltűzések és fonatok, a minél természetesebb menyasszonyi frizurák kerültek előtérbe.

 

Merész helyszínek és realizmus a fotózásban

Két fontos trend határozza meg a 2023-as évet a fotózásban: az akár extrém helyszínválasztás és az őszinte pillanatok megörökítése az esküvői partin.

 

Sokan választják a párok közül a Bakony vadregényes erdeit, a mezőket, dombokat, a Somló-hegyet, titokzatos kegyhelyeket és gyönyörű kirándulóhelyeket, illetve a Balaton környékét és a tó partját (még akár szélben, viharban és naplementében is) ahhoz, hogy minél egyedibb és látványosabb fotó készüljön kettejükről.

 

Másfelől pedig a számtalan beállított, megrendezett lakodalmi fotó helyett egyre többen vágynak realista, fotóriport stílusú esküvői fotózásra, ami elkapott pillanatokat, vicces vagy meghitt jeleneteket örökít meg.

 

Az utolsó tánc kizárólag az ifjú páré

Kezd népszerűvé válni az a trend, hogy az esküvői parti végén egyedül a friss házasok maradnak a tánctéren, és az utolsó tánc csak az övék…

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976