Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

5 különlegesen izgalmas látnivaló a Balaton-felvidéken 2022 tavaszára

A Balaton-felvidék szinte annyira nyüzsög a felfedezésre váró helyekről, amennyire nyüzsög tavasszal a természet is. Miért ne kapcsolnánk össze a kettőt, és indulnánk el a tavaszi friss levegőben egy melengető napsugarakkal, virágilattal, és harsányan csicsergő madarakkal kísért sétára, felfedezni a Balaton-felvidék legkülönlegesebb helyeit? Tartson Ön is velünk!

5 különlegesen izgalmas látnivaló a Balaton-felvidéken 2022 tavaszára

Zalaszántói Béke-sztúpa

A világ azért ennyire csodálatos, mert annyira sokszínű. A tavasz is valahol erről szól. A téli szürkeséget üde és friss színek váltják fel, ami a sok-sok árnyalat ellenére is nagyon harmonikus kompozíciót alkot, ami nyugtató testünknek és lelkünknek is. A Zalaszántói Béke-sztúpa is egy nagyon jó példa a világ sokszínűségére. Annak ellenére, hogy a Balaton-felvidék bővelkedik csodálatos templomokkal, rengeteg híres-neves, ép vagy kissé omladozó templom van a környéken, mi a legkülönlegesebbet mutatjuk be most Önöknek. A buddhista szentély a boldogságot testesíti meg. Ez az egyedülálló építmény még különlegesebbé teszi a Balaton-felvidéket, és biztosan Önre is jó hatással lesz egy ottani feltöltődés.

 

Ösküi kerektemplom

Mint írtuk több csodás templom is van a Balaton-felvidéken, egy másik nagyon különleges is felkerült a listára. Az ösküi kerektemplom egy nem mindennapi középkori műemléke. A Bakony lábánál terül el egy karsztos fennsík egyik sziklás dombjának a legeslegtetején. A mai napig nem vagyunk benne biztosak, hogy miért, és hogyan épült, vannak, akik szerint török mecset lett volna, mások arra gyanakodnak, hogy egy vártorony maradványa, de olyanok is vannak, akik római eredetet tulajdonítanak neki. Ön mit gondol? Keresse fel és csodálja meg alaposan!

 

Mind a kettő templom felkeltette az érdeklődését? Látogassa meg mind a kettőt és közben pihenje ki magát nálunk!

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

 

Herendi Porcelánmanufaktúra

Ha már színekről van szó, akkor a Herendi Porcelánmanufaktúra semmiképpen sem maradhat le a Balaton-felvidék különleges helyeit felsorakoztató listáról. Gondolta volna, hogy a Bakony lankái között megbújú manufaktúra a világ legnagyobb porcelángyára? Büszkék lehetünk erre a helyre, hiszen nemcsak a hungarikum jelzést viselik az itt gyártott csodaszép csészék, tányérok és egyéb dísztárgyak, hanem annak idején neves uralkodók kapkodtak az itt készített munkákért, így hát világhíres. A Herendi Porcelánmanufaktúra Látogatóközpontban Önök is megcsodálhatják a legszebb itt készült műalkotásokat!

 

Szigligeti Vár

A Szigligeti Vár a Balaton vára. Ez rögtön meg is magyarázza azt, hogy mi annak az oka, hogy egyetlen Balatonról, vagy kifejezetten a Balaton északi partjáró szóló cikkből sem maradhat ki. Maga a vár is pompás, története régre nyúlik vissza, és nem rég esett át egy alapos felújításon is, de ami miatt többen is imádják az nem más, mint az innen nyíló pazar panoráma. Az egész mesés Balaton belátható ebből a várból, a hullámzó kékség, ahogyan elérik a tavaszi napfények, az éppen ébredező természet pedig még csodásabbá varázsolja. Fedezzék fel a csodás Balatoni panorámát és a megindító történelmet is egyszerre!

 

Dörgicse: Kossuth-kilátó

Ha már mesés kilátásokról volt szó, akkor nem maradhat ki ez a nem kicist egyedi kilátó sem a listánkról! Különleges tavaszi kirándulóhely a Balaton-felvidéken? Mi lehetne különlegesebb, mint a Balaton-felvidék legmagasabb pontja? Ha ez nem győzte volna meg, akkor még abba is beavatjuk, hogy nevét onnan kapta ez az építmény, hogy az 1849-es magyar szabadságharc alatt Kossuth Lajos és családja itt talált menedéket! Varázslatos körpanoráma vár itt Önökre Tanúhegyekkel, balatoni hullámokkal!
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.

 

NTAK regisztrációs szám: SZ19000976