Szobafoglalás
Logo
en hu de
kep

5 kihagyhatatlan kirándulóhely a Balatonnál 2021 tavaszára

Annak ellenére, hogy a koronavírus miatti korlátozások még mindig tartanak, így szállodánk sem nyithat ki egyelőre, nem szeretnénk, ha bárki lemaradna a Balaton legszebb tavaszi látnivalóiról. Ezért gyűjtöttünk néhány tavaszi kirándulóhelyet a Balaton körül. Senkitől sem lehet elvárni, hogy csodaszép tavaszi napsütésben otthon maradjon, de kérünk mindenkit, vigyázzanak magukra és egymásra is, tartsák be a szabályokat, valamint a megfelelő távolságokat!

5 kihagyhatatlan kirándulóhely a Balatonnál 2021 tavaszára

Legjobb tavaszi kirándulóhely: Tihany

Tihany a Balaton valóságos ékszerdoboza, ami minden túlzások nélkül állítható, hogy az év minden napján csodálatos. Nyáron a csillogó napsütés, a zsivajtól nyüzsgő macskaköves utcái, a friss levendula illata teszi különlegessé, ősszel a csendesülő természet, az ősz színei, télen a magány és a csend, tavasszal pedig éppen az, hogy kezd feléledni. Egy hatalmas séta mellett érdemes útba ejteni a híres-neves Apátságot, amit tavasszal a virágzó mandulafák még pompásabbá varázsolnak, a Belső-tavat, illetve az Őrtorony-kilátót is, ahonnan csodás kilátás nyílik a Balatonra. 

 

Legjobb tavaszi kirándulóhely: Szigligeti Vár

A Szigligeti Vár, vagy ahogyan sokan hívják a Balaton vára, szintén egy olyan hely, amit nem szabad kihagyni, se télen, se nyáron, se ősszel, de legfőképpen nem tavasszal! 750 éves múltra tekint vissza a Balaton-felvidékét őrző erődítmény, ami sok éven át szolgálta hazánkat, csupán a Habsburgok-gyűlölet volt képes elpusztítani. Ódon falak, történelmi levegő, kulturális szellem, és pazar panoráma. A Szigligeti Vár faláról semmihez sem fogható kilátás nyílik a tavaszi Balatonra, innen meg lehet csodálni a kéklő Balatont, a közeli Badacsony és a Szent György-hegyet, de még a Csobáncon álló várrom is látható.

 

Legjobb tavaszi kirándulóhely: Balatonfüred

Balatonfüred az északi part nyüzsgő központja, ahol általában mindig történik valami. Bár a koronavírus miatt ebben a folyton nyüzsgő Balaton parti városban is kicsit lelassult az élet, azért még mindig megéri ellátogatni ide. Sétálni egyet a legendás Tagore sétányon, magunkba szívni a kulturális szellemmel átjárt friss balatoni levegőt.  A virágokkal és vitorlásokkal színezett füredi kikötő kihagyhatatlan!

 

Legjobb tavaszi kirándulóhely: Kőröshegy

Bár Kőröshegy a levenduláról ismert, az pedig nyáron nyílik, mi azt mondjuk tavasszal is érdemes erre venni az irányt. Ilyenkor ugyanis a levendulás birtok varázslatos tulipános kertté alakul át. A tulipánokat ráadásul nemcsak megcsodálni lehet, hanem hazavinni is, hiszen szüretet s tartanak. A tulipánszüret tervezett időpontja pedig: 2021. április 8-18., minden nap 9 és 17 óra között. Amibe nem csak a járvány, hanem az időjárás is beleszólhat még. A szervezők mindenesetre bizakodóak, és bár programokat idén nem szerveztek, remélik szüretelni, az óvintézkedések betartása mellett lehet majd.

 

Legjobb tavaszi kirándulóhely: Keszthely

Az évnek ebben az időszakában árvácskák, százszorszépek, nefelejcsek és tulipánok kompozíciója teszi, ha lehet ilyet mondani, még szebbé a csodálatos Festetics-kastélyt. Ugyanis évről évre több mint 15 ezer virág díszíti a kastély kertjét, és ez idén sem lesz másként. Látogassák meg Önök is ezt a történelmi jelentőségű helyet idén tavasszal!
 

Szobafoglalás

Foglaljon közvetlenül weboldalunkon a legkiválóbb ajánlatokért az alábbi gombra kattintva!

Rendezvény ajánlatkérés

Név
Telefonszám
E-mail cím
Vendégek száma
Dátum
Időpont
Megjegyzés

Kapcsolódó cikkek

Négycsillagos wellness és konferencia hotel a Balaton északi partján, Bakony lábánál, a Balaton-felvidék kincseinek ölelésében. Kiváló programlehetőségek, nyugalom és kikapcsolódás, tökéletes feltöltődés egész évben.